Naslovnica POLITIKA Održana Svečanost uručivanja Ugovora o financiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje između...

Održana Svečanost uručivanja Ugovora o financiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Podijeli objavu

Danas je u Hotelu Park u Širokom Brijegu održana Svečanost uručivanja Ugovora o financiranju u sklopu „Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine“ za 2023. godinu.

Svečanost koju je organiziralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, obratili su se gradonačelnik grada Širokog Brijega Miro Kraljević, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović.

Potpisan ugovor za zajednički projekt Most kulture, između Općine Čitluk i grada Kutjevo

Obraćajući se, predsjednik Čović se zahvalio predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, ministrima u Vladi, posebno nazočnim danas u Širokom Brijegu, ministru regionalnog razvoja i fondova EU Šimi Erliću i ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu kao i državnom tajniku Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonki Milasu.

„Svi vi koji ste u ime Vlade i Sabora Republike Hrvatske ovdje s nama i zajedno pokušavate riješiti ključno pitanje opstojnosti i Bosne i Hercegovine a naravno onda i hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, od srca Vam hvala na naporu koji činite, osobito, naglasili smo zadnjih 6-7 godina, s te strane još jednom pozdravit ću i predsjednika Vlade gospodina Plenkovića uz sve vas“, naglasio je predsjednik Čović.

„Ova prekogranična suradnja danas, i preuzimanje ovih ugovora o financiranju, u skopu financijskog aspekta možda i nisu toliko značajna, ali je ta poveznica kojom jačamo naše odnose uz sve druge projekte kojima pomažete našu infrastrukturu, obrazovanje, odnosno naše Sveučilište, naš zdravstveni sustav, da ne nabrajamo sve drugo što radio kroz pojednie resore u infrastrukturi. Činjenica da 16 resora Vlade Republike Hrvatske izravno je uključeno u svakodnevnu koordinaciju s nama u Bosni i Hercegovini. To je jedna snaga, koja se ne može iskazati novčanim jednicama ili novčanim vrijednostima. I s te strane nama je omogućemo da možemo biti politički narod u Bosni i Hercegovini, da možemo zagovarati europski put Bosne i Hercegovine. Jedini ga predvoditi, ja bih kazao. I to ćemo nastaviti. Bez toga političkog utjecaja na svim razinama, teško bi to mogli. Hvala od srca na doprinosu koji činite“, istaknuo je između ostalog predsjednik Čović.

Podijeli objavu