Naslovnica DRUŠTVO Članovi HKUD Sv. Marko Vionica predstavili dvije nove pjesme „Brotnjo moje“ i...

Članovi HKUD Sv. Marko Vionica predstavili dvije nove pjesme „Brotnjo moje“ i „Nigdje nije kao doma“

Podijeli objavu

HKUD sv.Marko Vionica i za ovu godinu pripremio je dvije nove glazbene ljetne poslastice. Pjesme “Brotnjo moje” i “Nigdje nije kao doma“ premijerno su prestavljene publici na 12. međunarodnim večerima folklora „Vionica 2023.” koje su održane od 14. do 16. srpnja u Vionici.

Ove dvije pjesme nastale su u glazbenoj radionici “Big-Joki-Team-a”, baš kao što su to i pjesme “Hercegovac i Brotnjak” i “Humska zemlja” koje su predstavljene prošle godine.

Stihove i glazbu potpisuje Jozo Jokan Turudić, aranžman Josip Joco Vukoja, a producent je prof. Dragan Ivanković.

Ovogodišnje dvije nove pjesme na prvom predstavljanju su naišle na veliko oduševljenje svih nazočnih na sportskom centru u Vionici. Prema reakcijama publike, to su bile uistinu dvije glazbene poslastice.

PROTV je ove godine izravno prenosila cijelovečernje programe iz Vionice, a za one koji nisu bili u mogućnosti pratiti izravan prijenos, snimke programa mogu pogledati na YouTube kanalu PROTV-a.

Pjevačka sekcija KUD-a sv. Marko Vionica predvođena braćom Slavkom, Srećkom i Ivanom Mandarićem nastavljaju pjevati s neiscrpnom ljubavlju prema rodnom kraju, što se može čuti i u pjesmi “Brotnjo moje”.

Ovaj put su predstavili i pjesmu kojom žele upozoriti sve one koji možda planiraju, a poglavito mlade ljude, da ne napuštaju svoja stoljetna ognjišta. Više na tu temu poslušajte u pjesmi “Nigdje nije kao doma”.

Sa zadovoljstvom mogu konstatirati, uistinu smo svi jako zadovoljni učinjenim. Ovim putem u ime cijelog “Big-Joki-Team-a” i u moje osobno ime želim se zahvaliti na dobroj suradnji u prvom redu, predsjedniku Damiru Mandariću, dopredsjednici Mariji Primorac, svim članovima pjevačke skupine a poglavito braći Mandarić, također i svim drugim dragim članovima HKUD-a sv.Marko Vionica. Raduje me da postoji ovako jedna vrhunski kvalitetna družina u našem Brotnju. Uvjeren sam, da će naš trud i rad biti prepoznat i da imamo posebne dvije pjesme, namjenskog karaktera. Dajem sebi za pravo konstatirati: pjesme su ugodne za uho, s lako pamtljivim tekstovima u prepoznatljivom melodičnom pučkom žanru” – rekao nam je autor, naš Brotnjak Jozo Jokan Turudić.

Podijeli objavu