Naslovnica POLITIKA U ponedjeljak sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

U ponedjeljak sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

Podijeli objavu

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH Tomislav Martinović sazvao je za ponedjeljak 31. srpnja 2023. godine 3. redovitu sjednicu koja će se održati u zgradi Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine s početkom u 12 sati.

Na predloženom dnevnom redu nalazi se 16 točaka, među kojima su Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2023. godinu kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Također, izaslanici će razmatratI Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, izmjene i dopune Financijskog plana Federalnog fonda solidarnosti za 2023. godinu (Anex I) i Odluku o načinu izvršavanja Rebalansa Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Uz spomenuto na dnevnom redu je i Dokument okvirnog proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za period 2024. – 2026. godina, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trezoru u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Također, na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o energiji i regulaciji energetskih djelatnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o električnoj energiji Federacije Bosne i Hercegovine kao Prijedlog zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije.

Izaslanici će razmatrati i Prijedlog zakona o zaštiti civilnih žrtava rata u Federaciji Bosne i Hercegovine te Nacrt zakona o izmjenama i dopuni Zakona o prekršajima,

Na dnevnom redu naći će se Informacija Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o aktivnostima u postupku izdavanja energetske dozvole za izgradnju VE Slovinj gospodarskog društva “Vjetrolektrane” d.o.o. Glamoč i Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti u postupku izdavanja Energetske dozvole gospodarskom društvu „Vjetrolektrane” d.o.o. Glamoč,

Uz spomenuto nalazi se nekoliko izvješća te točka izbor i imenovanja.

Brotnjo.info

Podijeli objavu