Naslovnica POLITIKA Vlada HNŽ velikom broju ugostiteljskih objekata s područja Općine Čitluk osigurala poslovanje...

Vlada HNŽ velikom broju ugostiteljskih objekata s područja Općine Čitluk osigurala poslovanje unutar sustava i zakonskih okvira uz zadržavanje postojećih smještajnih kapaciteta

Podijeli objavu

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na svojoj je redovitoj sjednici usvojila Odluku o privremenim rješenjima izdanim na osnovu Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti čime je produljila rok važenja Privremenih rješenja o odobrenju za rad kategoriziranih ugostiteljskih objekata do 30. lipnja 2024. godine. Odlukom su, naime, utvrđeni uvjeti za pribavljanje privremenih rješenja o kategorizaciji ugostiteljskih objekata, kao i konačni rok njihova važenja.

Tako je Vlada omogućila velikomu broju ugostiteljskih objekata, prije svega s područja Općine Čitluk, poslovanje unutar sustava i zakonskih okvira i zadržavanje postojećih smještajnih kapaciteta za turističku sezonu 2023./2024. čime je osigurano i čuvanje velikoga broja radnih mjesta.

Ovime je Vlada HNŽ-a još jedanput izišla u susret vlasnicima ugostiteljskih objekata koji imaju neriješene imovinsko-pravne odnose, kao i onima kojima su potrebna velika novčana sredstava za legaliziranje objekata. Institut privremenoga rješenja o kategorizaciji ugostiteljskih objekata za smještaj primjenjuje se na osnovu Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti kojim je propisano kako će rješenje o ispunjavanju minimalnih uvjeta i uvjeta za kategoriju ugostiteljskih objekata za smještaj ugostitelju biti izdano i u slučaju ako je za poslovni prostor podnesen zahtjev za legalizaciju mjerodavnomu tijelu i tako rješenje može biti privremeno najdulje dvije godine, s mogućnošću jednoga produljenja.

Vlada HNŽ

Podijeli objavu