Naslovnica GOSPODARSTVO Marija Buntić: Elektroprivreda HZ HB dobila je oko tri milijuna eura bespovratnih...

  Marija Buntić: Elektroprivreda HZ HB dobila je oko tri milijuna eura bespovratnih sredstava

  Podijeli objavu

  U ovom trenutku, sa zadovoljstvom mogu potvrditi da je jedna od naših prijava i to za Projekt „Rehabilitacija i modernizacija CHE Čapljina“ odobrena – naglasila je Buntić

  Rukovoditeljica Sektora korporativnih komunikacija Javnog poduzeća “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne” d.d. Mostar Marija Buntić u izjavi za medije istaknula je kako je ovo poduzeće dobilo bespovratna sredstva – piše Vrisak.info.

  “Javno poduzeće Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar prijavila se na „Osmi poziv za dostavljanje aplikacija za sufinanciranje investicionih projekata putem Investicijskoj okvira za Zapadni Balkan (WBIF)“ s dva projekta.

  U ovom trenutku, sa zadovoljstvom mogu potvrditi da je jedna od naših prijava i to za Projekt „Rehabilitacija i modernizacija CHE Čapljina“ odobrena.

  Iznos bespovratnih sredstava, za koje je JP EP HZHB d.d. Mostar aplicirala iznosi oko 3 milijuna eura.

  Ovaj naš Projekt se financira kreditnim sredstvima njemačke razvojne banke – KfW u iznosu od 15 milijuna eura.

  Bespovratna sredstva koja smo dobili od strane WBIF utrošit će se na nabavku i ugradnju opreme, odnosno pokriće rasta cijena u odnosu na planirane cijene na ovom Projektu.

  Ovom prilikom, želimo se zahvaliti Njemačkoj razvojnoj Banci – KfW te, Vijeću ministara BiH odnosno Direkciji za europske integracije na pomoći i trudu tijekom pripreme aplikacije”, istaknula je Buntić.

  Vrisak.info

  Podijeli objavu