Naslovnica POLITIKA MAGLA JE RASPRODANA: Nikšić se hvali odlukom o automobilima, a kao sad...

MAGLA JE RASPRODANA: Nikšić se hvali odlukom o automobilima, a kao sad ide pješice?

Podijeli objavu

Premijer Federacije FBiH Nermin Nikšić na svom Facebook profilu je objavio da nakon nekoliko jako turbulentnih dana na političkoj sceni, iz Vlade Federacije stiže i pokoja lijepa vijest.

– Usvojen rebalans proračuna, set energetskih zakona, produžen moratorij za otplatu duga sportskih kolektiva…

Ipak na jednu sam odluku posebno ponosan. Novac planiran za nabavku automobila bit će usmjeren za liječenje djece oboljele od cistične fibroze. Ovo je samo još jedan pokazatelj naše opredjeljenosti da se borimo za čovjeka počevši od pripadnika najugroženijih kategorija – napisao je Nikšić.

Premijer Federacije je istakao da ova odluka nije populistička, nego odluka koju naši građani zaslužuju.

– Ovo je odluka koja je morala biti donesena i koja treba biti vodilja u nastavku našeg rada. Ovo je, između ostalog, jedan od naših načina pokazivanja patriotizma. Moramo dati sve od sebe da našim građanima vratimo vjeru u bolju vlast, bolju buducnost, bolje sutra – stoji u objavi Nikšića.

I ništa ne bi bilo sporno, da se Nikšić vozi u vlastitom automobilu bez službene pratnje u svega par godina starim limuzinama njemačke proizvodnje.

Njegova vlada ove godine nije naručila automobile, ali zato će 2025. modelna godina biti idealna za to. Magla je davno rasprodana…

Podijeli objavu