Naslovnica POLITIKA Dom naroda PFBiH: Verificirani mandati novih izaslanicima, prihvaćeno više odluka i izvješća

Dom naroda PFBiH: Verificirani mandati novih izaslanicima, prihvaćeno više odluka i izvješća

Podijeli objavu

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH održao je danas, pod predsjedanjem Tomislava Martinovića, redovitu sjednicu ovog doma.

S dnevnog reda je na traženje predsjednika Vlade Federacije BiH Nermina Nikšića skinut set energetskih zakona. U idućih nekoliko dana Vlada F BiH trebala bi se očitovati o amandmanima zastupnika Zastupničkom doma na energetske zakone te bi ih oba doma Parlamenta F BiH trebala razmatrati već na idućim sjednicama.

Dom naroda Parlamenta F BiH verificirao je danas mandate troje novih izaslanika u ovom domu; Saši Lukiću, Almiru Doriću i Enesu Pešteku. Saša Lukić iz SDA kao izaslanik u Klubu Srba u Dom naroda ulazi umjesto Igora Stojanovića (SDP BiH) koji je početkom ožujka izabran za potpredsjednika Federacije BiH. Do promjena je došlo i u Klubu Ostalih kojeg će, odlukom Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, nakon odlaska Nikada Uka iz Naše stranke i Kenana Magode iz SDP-a, popuniti Almir Dorić iz DF/GS-a i Enes Peštek iz Stranke za BiH.

Na istoj sjednici, izaslanici u Domu naroda usvojili su i nekoliko Odluka o davanju prethodne suglasnosti na pravila rada Ustanova za socijalno zbrinjavanje kojima je osnivač Federacija BiH, a u pitanju su ustanove u Sarajevu, Ljubuškom, Pazariću kao i Ustanove Bakovići i Drin u općini Fojnica.

Usvojena su i Izvješća za prošlu godinu Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH, predsjednika Federacije BiH o pomilovanjima kao i Informacija o stanju sigurnosti na području Federacije BiH. Umjesto Igora Stojanovića koji je izabran za potpredsjednika Federacije BiH u Povjerenstvo za europske integracije imenovana je izaslanica Vesna Saradžić.

Podijeli objavu