Naslovnica DRUŠTVO Centar „Sveti Josip Radnik”, Dječji vrtić Čitluk i Centar za socijalni rad...

Centar „Sveti Josip Radnik”, Dječji vrtić Čitluk i Centar za socijalni rad Čitluk pristupili YourJob programu

Podijeli objavu

Marija Karlović, YourJob savjetnica za zapošljavanje mladih pri Caritasu Mostar, proteklog tjedna u Čitluku održala sastanke s predstavnicima tri javne ustanove te su ovom prilikom potpisana tri memoranduma o suradnji i razumijevanju.

YourJob program pokrenut je za smanjenje siromaštva među mladima poticanjem zapošljavanja, izobrazbom i razvojem socijalnog poduzetništva za mlade, a predstavnica programa na sastancima u Čitluku predstavila je aktivnosti usmjerene na povećanje konkurentnosti mladih na tržištu rada.

YourJob savjetnica za zapošljavanje mladih Caritasa Mostar Marija Karlović i Matea Brekalo, ravnateljica Edukacijsko-rehabilitacijskog centra „Sveti Josip Radnik“ Čitluk razgovarale su o uključivanju mladih osoba u programske aktivnosti. Tom prigodom je potpisan Memorandum o suradnji i razumijevanju, te je dogovoreno zajedničko djelovanje tijekom implementacije YourJob programa, objavljeno je na YourJob BiH facebook stranici.

Karlović i Anica Božić, ravnateljica Dječjeg vrtića Čitluk, razgovarale su o mogućnostima podržavanja mladih osoba kroz financiranje pripravničkog staža, kao i uključivanju mladih u nove obuke koje bi im poboljšale kompetencije na tržištu rada. Na osnovu toga potpisan je i Memorandum o suradnji i razumijevanju i dogovoren program obavljanja pripravničkog staža u ovoj ustanovi.

Treći sastanak YourJob savjetnica Karlović održala je s Gojkom Zvonimirom Martincem, v.d. ravnatelja Centra za socijalni rad Čitluk. Sastanak je održan s ciljem upoznavanja mogućnosti za zajedničku suradnju te uključivanje mladih u provedbu pripravničkog programa, a na sastanku je dogovoreno kako će Centar za socijalni rad Čitluk i YourJob program u budućnosti provesti zajedničke aktivnosti vezane za pružanje podrške osposobljavanju nezaposlenih osoba s ciljem njihovog zapošljavanja, a na temelju svega navedenog potpisan je Memorandum o suradnji i razumijevanju.

Izvor: YourJob BiH / Citluk.ba

Podijeli objavu