Naslovnica DRUŠTVO Završila manifestacija Manifestacija “Dani sv. Ivana” u Donjim Hamzićima

Završila manifestacija Manifestacija “Dani sv. Ivana” u Donjim Hamzićima

Podijeli objavu

Posljednjih dana je bilo poprilično sadržajno u Donjim Hamzićima. Kako se bližila svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja program manifestacije “Dani svetog Ivana” bio je sve bogatiji.

U četvrtak 22. lipnja dnevni program je započeo likovnom radionicom za djecu do 12 godina, pod vodstvom Vilima Parića. 15 mladih sudionika radionice oslikalo je zajedničku sliku s motivom Isusova krštenja u Jordanu. Slika će ostati u prostorijama Udruge “Mlada snaga- Hamzići” kao trajna uspomena na “Dane sv. Ivana 2023”.

Nakon radionice na pozornicu je izišao “Mali teatar” iz Mostara i predstavom Abeceda književnosti oduševio djecu i posjetitelje. Na kraju dana su i stariji došli na svoje te su mogli pogledati monodramu Otirač – uan men šou.

U petak uoči Ivandana na Duhovnoj večeri “Sveti Ivane pokaži nam put” posjetitelji su mogli poslušati fra Marinka Šakotu, fra Marina Karačića, Beneficium iz Gradnića te Drinu Dodig.
Bila je to predivna večer uz red razgovora i red duhovne glazbe.

Manifestacija “Dani sv. Ivana” završila je jučer tradicionalnim blagoslovom polja i misom na groblju Elezovac.

A zajedništvo su Hamzićani pokazali i rano jutros, kada su po prvi puta sve generacije zajednički hodočastile Međugorje!

Organizator manifestacije Udruga “Mlada snaga-Hamzići” ovim putem još jednom zahvaljuje svima koji su sudjelovali i pomogli da se “Dani svetog Ivana” uspješno realiziraju – priopćili su organizatori.

Podijeli objavu