Naslovnica POLITIKA SDP bi u Vladu HNŽ-a imaju samo 4 ruke od 20 potrebnih!?

SDP bi u Vladu HNŽ-a imaju samo 4 ruke od 20 potrebnih!?

Podijeli objavu

Formiranje nove Vlade HNŽ-a najavljuje se više od pola godine, a ruku za njezino formiranje u Skupštini HNŽ-a očito nema.

HDZ BiH sa svojim partnerima iz HDZ-a 1990 ima 14 od 20 zastupnika, a SDP BiH bi trebao osigurati još 6.

Nakon što im je Komšićev DF otkazao ljubav, sad SDP i NIP imaju svega 4 ruke zastupnika u Skupštini HNŽ-a, a za formiranje Vlade potrebna je 2/3 većina, odnosno 20 ruku.

Iz SDP-a su putem svojih medija “izrazili nadu” kako će im za formiranje Vlade u pomoć uskočiti HRS i tako sa svoja dva glasa pomoći da zasjednu u ministarske fotelje. Kako sada stvari stoje, HRS nije zainteresiran za spašavanje bilo koga u političkoj areni HNŽ-a.

Inače iz SDP-a su kategorični da raspodjela ministarstva mora biti u omjeru 6-6, a nemaju dovoljno ruka ni za bilo kakvu kombinaciju kad je u pitanju formiranje nove Vlade.

HDZ BiH je pripremio potpuno nova imena za ministre, a SDA-u koji bi formiranjem nove Vlade ostao u oporbi ova situacija itekako odgovara.

Budući da su na pragu godišnji odmori, vrlo lako bi se moglo dogoditi da aktualna Vlada svoj posao nastavi raditi do kraja ljeta, možda i duže, sve dok SDP ne pronađe još dva zastupnika.

Ipak, ukoliko SDP bude neuspješan vrlo lako bi se opet mogla ponoviti/nastaviti koalcija HDZ-a i SDA. Ipak stara ljubav zaborava nema?

Brotnjo.info

Podijeli objavu