Naslovnica Najave Večeras predstavljanje knjige ‘Glazbena kultura u mostarskoj katedrali od 1980. do 2012....

Večeras predstavljanje knjige ‘Glazbena kultura u mostarskoj katedrali od 1980. do 2012. godine / Sačuvano od zaborava’

Podijeli objavu

Promocija knjige ‘Glazbena kultura u mostarskoj katedrali od 1980. do 2012. godine/ Sačuvano od zaborava’ autorice doc. dr. sc. Marina Bazina biti će upriličena u srijedu 7. lipnja 2023. godine s početkom u 19:30h u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača – Galerija kraljice Katarine Kosača.

Tom prigodom o knjizi će govoriti prof. dr. sc. Davorka Radica (Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu), prof. dr. sc. Mirjana Siriščević (Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu) i prof. mr. art. Katja Krolo-Šarac (Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru).

Knjiga, po prvi put, na jednom mjestu prezentira sve što su katedralni zborovi i sastavi postigli od svog osnutka 1980. do 2012. godine. Tako na vidjelo izlazi jedan impozantan opus iza kojeg stoji silan trud i angažman svih članova zborova, sastava i njihovih zborovođa, koji zapravo nisu djelovali samo kao crkveni odnosno liturgijski zborovi već su postali ishodište novih sastava koji su svojim izvedbama obilježili povijest grada Mostara.

U glazbenom dijelu programa nastupiti će katedralni zborovi i sastavi pod ravnanjem maestra don Dragana Filipovića.

Podijeli objavu