Naslovnica POLITIKA Žena ne odustaje: Gradonačelnica Sarajeva nagradila ekstremiste

Žena ne odustaje: Gradonačelnica Sarajeva nagradila ekstremiste

Podijeli objavu

Nakon “čestitanja kalendara” umjesto katoličkog Božića, mlađahna gradonačelnica Sarajeva izvjesna Benjamina Karić (SDP) ovoga puta je nadmašila sama sebe, nagrađujući ljude koji sustavno rade na rušenju Daytonskog ustrojstva BiH, a samim time i države BiH.

Naime, Benjamina Karić je uručila zlatnike Grada Sarajeva članovima AntiDayton pokreta koji su jedva dočekali time se pohvaliti: „Ovo je prvi put da je jedna institucija u Bosni i Hercegovini prepoznala angažman i rad AntiDayton pokreta kako na patriotskom putu…“.

Spomenutima je misija i konačni cilj unitarna država. Komu treba objašnjavati što to znači, uzaludno su čitali sve spomenuto iznad.

O nagrađivanju AntiDayton pokreta reagirao je i Edin Ramulić, Prijedorčanin i dio inicijative “Jer me se tiče” koja godinama organizira obilježavanje Bijelih traka u Prijedoru – piše Klix.ba.

“Mi smo i ranije reagirali kada su oni miješaju i prljaju Dan bijelih traka tako što organiziraju svoje militarističke projekte. Oni su prepoznati kao ekstremistička organizacija i oni to zaista i jesu. Oni zapravo nisu ni organizacija, nisu nigdje registriranii, dakle djeluju ilegalno”, kazao je.

Istaknuo je kako su članovi “Jer me se tiče” meta brojnih prijetnji, uvreda i psovki od članova AntiDayton pokreta.

“I to se događa godinama u kontinuitetu. Od prošle godine, tajno, iako je bila javna rasprava, nigdje nije priopćeno, da u proračunu Grada Sarajeva da postoji stavka i za obilježavanje Dana bijelih traka, nakon obilježavanja 11. srpnja. To je za nas apsolutno neprihvatljivo. Jedini trošak koji mi imamo godinama jesu 102 ruže i objava osmrtnice. Nikakvog drugog troška nema. Neprihvatljivo nam je da se pojavljuje bilo kakav novac, da se nešto iskazuje i da se itko plaća. Ali ta ekipa je spremna, oni neovlašteno prodaju razne stvari sa simobilima armije i države. To je njihov način rada. Oni od Prijedorčana prikuplaju novac u dijaspori nešto što je usmjerenoizravno protiv svega onoga što mi radimo u Prijedoru”, kaže Ramulić. 

Brotnjo.info

Podijeli objavu