Naslovnica POLITIKA Općina Čitluk i Federalno ministarstvo prostornog uređenja potpisali dva ugovora o sufinanciranju...

Općina Čitluk i Federalno ministarstvo prostornog uređenja potpisali dva ugovora o sufinanciranju projekata

Podijeli objavu

Izaslanstvo Federalnog ministarstva prostornog uređenja na čelu sa ministrom Željkom Nedićem boravilo je u utorak, 23. svibja u radnoj posjeti gradu Čapljini.

Tim povodom upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekta iz Hercegovačko-neretvanske županije i Zapadno-hercegovačke županije koje je podržalo Federalno ministarstvo prostornog uređenja. Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 1.330.000,00 KM, objavljeno je na web stranici Grada Čapljine.

Ministar Nedić se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i istaknuo kako su projekti iz Čapljine, Stoca, Mostara, Čitluka, Ravnog, Ljubuškog, Gruda, Posušja i Širokog Brijega imali pravovremene i kvalitetno popunjene aplikacije zahvaljujući kojima su ispunili formalno pravne uvjete iz javnog poziva Ministarstva i omogućili si financijsku podršku od preko milijun KM.

„Federalnom ministarstvu prostornog uređenja odobrena su veća financijska sredstva iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, tako da smo bili u mogućnosti podržati vaše projekte sa značajno većim iznosima nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Uvjereni smo da će ova podrška, nakon realizacije projekata, biti od koristi svim žiteljima ove dvije županije“, kazao je u svom obraćanju ministar Nedić.

Tijekom sastanka u Čapljini, Općina Čitluk također je potpisala dva ugovora. Načelnik Marin Radišić i ministar Željko Nedić potpisali su ugovore o sufinanciranju projekta „Zamjena postojećih rasvjetnih tijela u ustanovi Dom zdravlja Čitluk s rasvjetnim tijelima s većim stupnjem energetske učinkovitosti“ i projekta „Sanacija klizišta na Barama“.

Ministarstvo će u realizaciji projekta u zgradi Doma zdravalja sudjelovati s 30.000,00 KM, dok će projekt sanacije klizišta podržati sa 70.000,00 KM.

Citluk.ba

Podijeli objavu