Naslovnica POLITIKA Susret predstavnika HDZ-a BiH i predstavnika CDU iz njemačkog Bundestaga

Susret predstavnika HDZ-a BiH i predstavnika CDU iz njemačkog Bundestaga

Podijeli objavu

U Domu Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u Mostaru održan je sastanak predstavnika HDZ-a BiH, predstavnika ureda zastupnika Kršćansko demokratske unije (CDU) u Bundestagu i Konrad Adenauer zaklade u BiH (KAS BiH).

U ime HDZ-a BiH su ih primili Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu PS BiH, Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda PFBiH i Damir Džeba, predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda PFBiH.

Posjet predstavnika nekoliko zastupnika CDU u njemačkom Bundestagu Franceske Knaus i Ulrike Gavert organizirao je KAS BiH predvođen ravnateljem Swen Petkeom.

Goste iz njemačkog Bundestaga predstavnici HDZ-a BiH su upoznali o aktualnoj političkoj situaciji, uspostavi izvršne vlasti te glavnim reformama, ciljevima i politikama nove parlamentarne većinu na državnoj i federalnoj razini. Istaknut je posebni značaj poštivanja Ustava BiH, uvažavanja legitimne političke volje hrvatskog naroda iskazane na izborima u BiH, jasno opredjeljenje za euroatlantske integracije, ispunjavanje uvjeta i kriterija na putu prema članstvu u Europskoj uniji.

Podijeli objavu