Naslovnica POLITIKA Komšić prikupio 4 milijuna potpisa za “građansku BiH”

Komšić prikupio 4 milijuna potpisa za “građansku BiH”

Podijeli objavu

Ako ste povjerovali u naslov, onda nemojte čitati dalje…

Željko Komšić i njegov DF-a zalažu se za tzv. građansku BiH. To im je bit postojanja. Znate ono, jedan čovjek – jedan glas, ukinimo konstitutivne narode, svi građani moraju biti jednaki bez obzira na etničku pripadnost, legitimitet predstavljanja treba se crpiti iz građanske, ne iz etničke pripadnosti, i tako dalje.

Potpise dali Čović i Batman

Osim kada demokratska i građanska većina uspostavi novu većinu. Tada se Komšić i njegova stranka zalažu za pravo nekakvog Lende koji blokira demokratsku većinu, dok njegovi najbliži politički suradnici govore o obespravljivanju Bošnjaka i gaženju njihove volje.

Koliko je Željko Komšić odan ideji građanske BiH, pokazuje i činjenica da je u predizbornu kampanju krenuo sa sloganom „Milijun potpisa za građansku BiH“. Pored slogana, Komšić i DF pokrenuli su peticiju „Za građansku BiH“.

Komšić je govorio kako je cilj inicijative u roku od šest mjeseci nakon Općih izbo4a izbora prikupiti milijun potpisa “građana i građanki” Bosne i Hercegovine.

Prema njegovim riječima, ova inicijativa je trebala biti odgovor probošnjačkih političkih snaga na sve jače nasrtaje susjednih zemalja u pokušaju da zacementiraju etničko diskriminatorno uređenje zemlje.

Što će točno uraditi s tih milijun potpisa, sve i da ih prikupi, kako će nas to točno približiti građanskoj državi i zašto baš milijun, Komšić nije objašnjavao.

Ubrzo se, međutim, ispostavilo da je Komšićeva peticija puna rupa, pa je tako građanima bilo omogućeno da se upišu neograničen broj puta, a glas za Komšićevu građansku državu su između ostalog dali John Lennon, Batman, Dragan Čović…

Piši propalo

Povodom ove inicijative iz Demokratske fronte su se posljednji put oglasili krajem listopada 2022. s informacijom da im je inicijativu potpisalo “300.000 ljudi”. Ovaj podatak iz DF-a su bazirali na “jest, majke mi” i “vjerujte nam na riječ”. A nakon toga su jednostavno prestali govoriti o svojoj peticiji i dokle su stigli s njom.

Od tada, ni traga ni glasa o ovom projektu.

Stoga, red bi bio da javnost podsjetimo na ovu nesvakidašnju borbu za građansku državu, a Komšića i DF priupitamo:

Što se dogodilo s peticijom od milijun potpisa za građansku državu?

Koliko je potpisa prikupljeno na kraju?

Što dalje namjeravate s tom inicijativom i potpisima?

S obzirom da je ovaj inicijativa bila ključ predizborne kampanje DF-a, red je da građani saznaju dokle je došao njhov projekt..

Nije valjda da je sve bila obična ubleha i podvala u cilju manipuliranja glasačkim masama.

Tekbir građanski

U međuvremenu, umjesto priče o građanskoj BiH, DF je postala nešto sklonija trčanju uz SDA-ov narativ o okupatorskim vlastima u BiH koje vrše obespravljivanje Bošnjaka i ostavljaju ih bez njihovih legitimnih predstavnika, bla, bla… Sve uz podršku prosvjedima na kojima se tekbira i napadaju nerežimski novinari. Baš onako građanske.

Avaz.ba

Podijeli objavu