Naslovnica GOSPODARSTVO Mogla bi ovo biti dobra godina: Od srpnja zrakoplovna linija između Mostara...

  Mogla bi ovo biti dobra godina: Od srpnja zrakoplovna linija između Mostara i Rima!

  Podijeli objavu

  Nakon tri godine pauze, u Mostar jučer je ponovo sletio zrakoplov Croatia Airlinesa, koji će dva puta tjedno letjeti na relaciji Zagreb-Mostar.

  “Ova linija Zagreb – Mostar – Zagreb predstavlja za cijelo ovo područje jednu mogućnost za konekcije i putovanja širom svijeta preko Zagreba i glavnih europskih čvorišta, Croatia Airlines kao Star Alliance partner, omogućava letove u preko 100 destinacija putnicima iz Mostara”, rekao je Jasmin Bajić, generalni direktor Croatia Airlinesa – piše N1.

  “Taj zrakoplov koji ovdje noći, iskorist ćemo da otvorimo još jednu liniju za Rim. To će biti probna linija, kojom ćemo mi par mjeseci letjeti dva puta tjedno za Rim i ako bi se pokazala pozitivnom s njom bismo nastavili tijekom sljedeće godine”, rekao je Marko Đuzel, direktor Zračne luke Mostar.

  “Da bi privukli ne samo niskotarifne prijevoznike, gospodarstvo se defiitivno treba uključiti, da bi se Zračna luka održala trebaju putnici, a svi znamo kako su u Tuzli i Zadru uspjeli to uraditi s Low cost kompanijama”, rekao je Davor Ljubić, direktor turističke agencije G-Tour.

  “Nadam se da ćemo imati charter i low cost kompanije na kojima trenutno radimo. Pored Croatia Airlinesa imamo letove za Italiju, odnosno Forli, počinju uskoro i letovi za Foggiu i potpisujemo danas s još jednom kompanijom koja ima bazu na Malti, a koja će imati letove za Italiju”, dodaje Đuzel.

  U ovoj godini očekuju povećanje broja putnika od 150 posto, a ukoliko se potpišu ugovori s kompanijama s kojima trenutno pregovaraju u nsljedećoj godini nadaju se “agresivnijem razvoju aerodroma”.

  N1

  Podijeli objavu