Naslovnica GOSPODARSTVO Četveročlanoj obitelji za jedan dan na moru potrebno od 150 do 200...

  Četveročlanoj obitelji za jedan dan na moru potrebno od 150 do 200 €

  Podijeli objavu
  Foto: Neum.ba

  Pripreme za ljetnu sezonu u Neumu su završene, a turisti su već počeli stizati proteklog vikenda povodom prvosvibanjskih praznika. Predsjednik Udruženja hotelijera Neum Branimir Butigan kaže kako su svi zadovoljni kako je prošao produženi vikend jer su kapaciteti bili popunjeni, a poslužilo ih je i vrijeme.

  “Pripreme za sezonu su završene. Prvi svibanj smatramo početkom sezone. Ovog produženog vikenda bila je kombinacija domaćih gostiju i sa Zapada – Njemačka, Slovenija, Austrija, Poljska i Francuska. Ta tržišta imaju dominaciju u razdoblju pred i postsezone, dok u sezoni imamo dosta naših gostiju iz dijaspore”, rekao je Butigan u Novom danu – prenosi Akta.

  Cijene smještaja i hrane su povećane su svim ljetovalištima na Jadranu pa tako i u Neumu, a Butigan kaže da je Neum opet povoljniji u odnosu na druge destinacije.

  “Smještaj je skuplji od 10 do 15 odsto u odnosu na prošlu godinu zbog inflacije. Prema rezervacijama koje primamo, vidimo da to nije preskupo u odnosu na konkurenciju na Jadranu u Hrvatskoj. To je puno povoljnije. Popunjavaju se kapaciteti za ljeto i za deveti mjesec. Nije to nešto što naši gosti ne mogu priuštiti”, rekao je, prenosi N1.

  Naglašava kako cijene po kafićima, restoranima i fast-food-ovima variraju, zavisno od toga što želite i gdje konzumirati.

  “U restoranima pizza kreće od 12 do 15 KM kao i brza jela. Za četveročlanu obitelj za jedan dan u Neumu sa svim potrebno je između 150 i 200 eura”, rekao je.

  Ono što će pomoći razvoju turizma u Neumu je svakako cesta od Stoca do Neuma. Butigan naglašava da pokazatelje značaja očekuju tek ove sezone.

  “Ono što će nam koristiti i zbog čega će kvalitetniji gosti dolaziti je što više neće morati prelaziti dvije granice kako bi došli do Neuma. Zanima nas dosta i razvoj Zračne luke u Mostaru jer je konekcija s tom zračunom lukom moguća. Imali smo upite s tržišta Rusije i slijetanje njihovog zrakoplova, ali nisu imali mogućnost prelaska granice. Sada imaju”, naveo je.

  Poručuje kako “ne divljaju sa cijenama” i da veći broj turista iz stranih zemalja neće doprinijeti novom rastu cijena.

  Akta

  Podijeli objavu