Naslovnica SUSJEDSTVO Skraćuju radno vrijeme na sedam sati dnevno!

Skraćuju radno vrijeme na sedam sati dnevno!

Sat vremena manje je u stvari sat vremena više!

Podijeli objavu

Predsjednik crnogorskog Pokreta “Europa sad” Milojko Spajić rekao je kako će programom “Europom sad 2” predložiti skraćenje punog radnog vremena sa 40 na 35 sati, odnosno na sedmosatno radno vrijeme.

On je radnicima u Crnoj Gori poželio sretan Međunarodni dan rada, naglašavajući kako je nakon implementacije programa Europa sad 1 u Crnoj Gori vraćeno dostojanstvo radnika i udvostručena minimalna zarada – prenosi Aktuelno.me.

Spajić je rekao kako se Europom sad 2.0 ide korak dalje prema cilju unapređenja položaja radnika u Crnoj Gori.

– Podaci nam govore da u Crnoj Gori zaposleni imaju jedna od najdužih radnih tjedana u Europi i to u prosjeku preko 42 sata, što je više u odnosu na prosjek zemalja EU za čak šest sati tjedno, a čujemo da svi pričaju o europskim standardima. Zato Europom sad 2 predlažemo skraćenje punog radnog vremena sa 40 na 35 sati odnosno na sedmosatno radno vrijeme – naveo je Spajić u obraćanju javnosti.

On je objasnio i zašto bi posegli za tim korakom.

– Jer je zadovoljan i odmoran zaposleni inovativniji, produktivniji i lojalniji što doprinosi povećanju profita poslodavaca, a veći profit poslodavaca doprinosi i većim prihodima države. Bit će više vremena za obitelj, prijatelje i širu zajednicu. Dakle, i ovaj program kada bude predstavljen u cjelosti, će imati pozitivan utjecaj i na zaposlene i na poslodavce i na državu. Zato, sat vremena manje je u stvari sat vremena više! Zaustavimo sat! Europa sad 2 – poručio je Spajić.

Podijeli objavu