Naslovnica Obavijesti Postavljena dva kontejnera za e-otpad

Postavljena dva kontejnera za e-otpad

Podijeli objavu

Na području općine Čitluk postavljena su dva kontejnera za prikupljanje električnog i elektronskog otpada. Prvi e-kontejner postavljen je u neposrednoj blizini čitlučkog groblja Podadvor, dok je drugi e-kontejner postavljen iza Autobusnog kolodvora u Međugorju.

Tvrtka „ZEOS eko sistem“, od strane Federalnog ministarstva okoliša i turizama BiH ovlašteni operater sustava upravljanja e-otpadom, raspisala je javni poziv na koji se prijavila Općina Čitluk te je našoj općini odobreno postavljanje dva kontejnera u koje građani mogu odlagati male aparate i uređaje iz kućanstva, IT opremu, alat, električne igračke i drugu opremu do 45 cm koja je radila na električnu energiju ili baterije. Cilj ovakvog prikupljanja otpada je sprječavanje zagađivanja okoliša tvarima koje mogu štetno utjecati na zdravlje stanovništva.

Nabavu i postavljanje dva e – kontejnera financirala je tvrtka „ZEOS eko sistem“, koja će međusobne odnose s Općinom Čitluk regulirati potpisivanjem Memoranduma o suradnji.

Nakon analiziranja svih pristiglih prijava na javni natječaj odobreno je postavljanje ukupno 60 e-kontejnera na području 39 općina koje do sada nisu imale ovakve kontejnere.

Citluk.ba

Podijeli objavu