Naslovnica BiH VSTV u posjeti Županijskom tužiteljstvu HNŽ

VSTV u posjeti Županijskom tužiteljstvu HNŽ

Podijeli objavu

Dana 29.03.2023. godine u radnom posjetu Županijskom tužiteljstvu HNŽ boravilo je izaslanstvo Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), u sastavu: dopredsjednica VSTV-a BiH Sanela Gorušanović-Butigan, član predsjedništva VSTV-a BiH Sanin Bogunić i član VSTV-a BiH Davor Martinović, te predsjednik Županijskog suda u Mostaru Zoran Krtalić, kojom prigodom je održan radni sastanak sa Glavnim županijskim tužiteljem Zdenkom Kovačem i suradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o trenutnom stanju i aktualnim pitanjima u vezi sa funkcioniranjem pravosuđa, te o ostalim pitanjima od utjecaja na pravosuđe, sa posebnim osvrtom na rad Županijskog tužiteljstva HNŽ i pravosudnih institucija u HNŽ.

Tom prigodom, iskazana je potpora u radu pravosudnim institucijama i nositeljima pravosudnih funkcija u županiji, te je naglašena potreba na proaktivnom radu u složenim predmetima organiziranog i gospodarskog kriminaliteta, sa naglaskom na kaznena djela iz oblasti organiziranog kriminaliteta i korupcije visoke razine.

Također, potvrđeno je uvjerenje da će Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K tijekom 2023. godine ispuniti sve svoje zadaće u pogledu rješavanja predmeta ratnih zločina sukladno Revidiranoj državnoj strategiji – priopćeno je iz Ureda glavnog županijskog tužitelja.

Podijeli objavu