Naslovnica POLITIKA Nova Vlada HNŽ odmah nakon uspostave Vlade FBiH

Nova Vlada HNŽ odmah nakon uspostave Vlade FBiH

Podijeli objavu

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović održao je danas sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Hercegovačko–neretvanske županije u Domu HDZ-a BiH u Mostaru.

Na sastanku se razgovaralo o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, procesu formiranja izvršne i zakonodavne vlasti. Ocijenjeno je kako Vijeće ministara BiH funkcionira u punom kapacitetu, dok se potvrda nove Vlade Hercegovačko-neretvanske županije očekuje odmah nakon uspostave Vlade Federacije BiH, istaknuto je.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije Stjepan Bošković nazočne je upoznao o dinamici vođenja pregovora oko uspostave vlasti u županiji, postavljenim ciljevima, te o stanju i aktivnostima koji se provode na području županije.

Predsjednik Čović je govorio o održanim razgovorima vezanim za formiranje Vlade Federacije BiH. Istaknuo je kako će i Federacija Bosne i Hercegovine u predviđenom roku imati novu Vladu, kako bi se implementacija rezultata Općih izbora završila imenovanjem i nove izvršne vlasti u ovoj županiji. Također, nazočne je izvjestio o aktivnostima i pripremi za Sabor HDZ-a BiH koji je najavljen za svibanj.

Govoreći o budućim i aktualnim projektima, općine i gradovi te županija svakako mogu računati na pomoć većih razina vlasti, Vijeća ministara i kroz Vladu Federacije, ali i kroz strukturu javnih poduzeća na području županije, istaknuo je predsjednik Čović.

HDZ BiH

Podijeli objavu