Naslovnica GOSPODARSTVO Uz plaću nude bonus od 13.280 eura, rješavanje stambenog pitanja, ali nema...

  Uz plaću nude bonus od 13.280 eura, rješavanje stambenog pitanja, ali nema prijava

  Podijeli objavu

  U Hrvatskoj, prema podacima HLK, nedostaje 90 pedijatara, a najkritičnije je u Koprivničko-križevačkoj, Krapinsko-zagorskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, koje unatoč stalno otvorenim natječajima i pogodnostima koje nude ne uspijevaju privući nove pedijatre.

  Najizraženiji manjak pedijatara je u Sisačko-moslavačkoj gdje desetak pedijatara u županijskom Domu zdravlja već dugo ne mogu zadovoljiti potrebe malih pacijenata.

  Na raspisane natječaje se nitko ne javlja

  Ravnateljica Sanja Habek ističe da se na otvorene natječaje za pedijatre u Sisku, Hrvatskoj Kostajnici, Popovači, Novskoj i Kutini godinama nitko ne javlja, unatoč dobrim uvjetima rada – prenosi Poslovni.hr.

  Situacija zadovoljavajuća jedino u Petrinji, gdje trenutačno rade dva ugovorena pedijatra, a kako bi donekle pokrili nedostatak pedijatara, sve češće angažiraju umirovljene liječnike i liječnike opće prakse.

  Nitko se ne javlja ni na natječaj za zapošljavanje ni u Koprivnici, koja uz redovnu plaću godišnje nudi bonus od 13.280 eura i rješavanje stambenog pitanja. Na otvoreni natječaj za zapošljavanje, unatoč donesenoj mjeri Grada Koprivnice, nitko se još nije javio pa je situacija oko popunjavanja praznih mjesta i dalje neizvjesna.

  Poslovni.hr

  Podijeli objavu