Naslovnica POLITIKA Hrvatska stranka u Crnoj Gori pozvala da se glasuje za Đukanovića

Hrvatska stranka u Crnoj Gori pozvala da se glasuje za Đukanovića

Podijeli objavu

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) će na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori u ožujku podržati aktualnog šefa države Milu Đukanovića, objavila je stranka.

HGI je pozvao birače i simpatizere da na izborima 19. ožujka glasaju za Đukanovića kako bi Crna Gora nastavila prozapadni put.

“Od samog osnivanja 2002. HGI se bez kalkulacije borila za nezavisnu Crnu Goru, članicu NATO saveza i Europske unije. Đukanović je uspješno predvodio sve te procese koji su Crnu Goru pozicionirali u zapadni civilizacijski krug, a što su i programski ciljevi HGI-ja. Svjedoci smo da su društvo i država od posljednjih parlamentarnih izbora nazadovali, a europska perspektiva ozbiljno ugrožena”, stoji u priopćenju.

Uz Đukanovića, kandidata Demokratske partije socijalista (DPS) na izbore izlaze predsjednik Nove srpske demokracije Andrija Mandić, zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović i lider Demorkata Aleksa Bečić, zastupnica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i influencer Jovan Radulović.

Pravo glasa ima 542.154 birača, a ako nijedan kandidat u prvom krugu ne dobije više od polovice glasova, drugi krug održat će se 2. travnja.

Hina

Podijeli objavu