Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Miroslav Ćorić: Vino je živi organizam, moraš mu dati svoju ljubav i...

  Miroslav Ćorić: Vino je živi organizam, moraš mu dati svoju ljubav i sve će ti vratiti

  Podijeli objavu

  U 35. izdanju podcasta “Imam ideju” portala Bljesak.info gostovao je Miroslav Ćorić, direktor Vinarije “Podrumi Andrija”.

  “Mi smo obiteljska vinarija, ja sam četvrta generacija, djeca su već peta, a sve je započeo djed Šimun. On je služeći vojsku za nekoga dobio ovo imanje i tad se počelo, a moj otac je naslijedio to. Nedavno sam dobio jedno podsjećanje na ocjenjivanje vina u Mostaru 1955. godine, kad je naša Blatina dobila srebrnu medalju, što je naša najstarija nagrada”, kaže na početku razgovora.

  Nakon završetka studija Agronomije, gospodin Ćorić dragocjeno je iskustvo stjecao u Belgiji, gdje je jedno vrijeme s uspjehom igrao košarku, a potom se bavio ozbiljnim biznisom.

  Iako mu je Belgija nudila bezbroj dobrih prilika, Hercegovac u njemu kazao je jednoga dana – idem se okušati i u svome kraju, te je nakon povratka postupno preuzimao obiteljski posao.

  “Mi smo to odmalena radili, ja sam najmlađi, ali tako sam bio opredijeljen kroz školovanje. Znači, živiš sa vinom i to zavoliš, a Bogu hvala tako su i moja djeca to zavoljela. Tu morate imati iskustvo, znanje i ljubav, jer ako nemate ljubavi za vino i vinogradarstvo, nemojte ga raditi. Vino je živi organizam, moraš mu dati svoju ljubav i sve će ti vratiti”, kaže naš gost, objašnjavajući tu nužnu strast bez koje se ne isplati ulaziti u vinograd i vinski podrum.

  Cijeli razgovor možete pogledati u nastavku.

  Bljesak.info

   

  Podijeli objavu