Naslovnica BiH Županijsko tužiteljstvo i Porezna uprava zajedno u borbi protiv utaje poreza i...

Županijsko tužiteljstvo i Porezna uprava zajedno u borbi protiv utaje poreza i poreznih prijevara

Podijeli objavu

Dana 06.03.2023. godine, Glavni županijski tužitelj Zdenko Kovač sa suradnicima je održao radni sastanak sa ravnateljem Porezne uprave Federacije BiH, Šerifom Isovićem i suradnicima, u prostorijama Županijskog tužiteljstva u Mostaru.

Na sastanku je analizirana dosadašnja realizacija potpisanog Protokola o međusobnoj suradnji u otkrivanju i procesuiranju kaznenih djela iz 2021. godine, te konstatirano zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom suradnjom koja je rezultirala i podizanjem određenog broja optužnica iz oblasti utaje poreza i poreznih prijevara.

Fokus sastanka je bio na još uspješnijoj međusobnoj suradnji, te formiranju zajedničkih istražnih timova u najsloženijim predmetima u otkrivanju i procesuiranju kaznenih djela iz djelokruga rada Porezne uprave F BiH, s naglaskom na koruptivna kaznena djela.
Također, istaknuta je potreba zajedničkog rada tijekom cijelog trajanja kaznenog postupka, kako tijekom provođenja istrage, tako i sve do okončanja postupka donošenjem pravomoćne sudske odluke.

Zaključak radnog sastanka je da efikasno procesuiranje složenih predmeta korupcije, gospodarskog/privrednog i organiziranog kriminala, doprinosi poboljšanju ukupne financijske discipline u poslovanju gospodarskih subjekata u Federaciji Bosne i Hercegovine – priopćeno je iz Ureda Glavnog županijskog tužitelja.

Podijeli objavu