Naslovnica GOSPODARSTVO Nova knjiga: Sveobuhvatan pristup poduzetništvu kroz teoriju i praksu

  Nova knjiga: Sveobuhvatan pristup poduzetništvu kroz teoriju i praksu

  Podijeli objavu

  „Poduzetništvo: teorija i praksa“ urednika prof. dr. Zdenka Klepića i doc. dr. Ive Klepić nova je knjiga objavljena u nakladništvu Sveučilišta u Mostaru.

  Na 520 stranica obuhvaćeno je stanje poduzetništva i razvijenosti malih i srednjih poduzeća u Bosni i Hercegovini, definiranje malih i srednjih poduzeća, oblike organiziranja malog gospodarstva, poduzetničku infrastrukturu i institucije za razvoj poduzetništva te brojnih drugih pitanja vezanih za specifičnosti poduzetništva u BiH.

  Potreba za pisanjem ove knjige, ističu urednici, ukazala se zbog nedostatka relevantne i aktualne literature koja obrađuje materiju neophodnu za učenje i studiranje poduzetništva stoga je knjiga namijenjena studentima, sadašnjim i budućim poduzetnicima te svima koji se bave ili se imaju namjeru baviti poduzetništvom kao i donositeljima odluka u javnom sektoru.

  Zbog kompleksnosti tema urednici su uključili druge autore, nastavnike sa Sveučilišta u Mostaru, Sanju Bijakšić, Svjetlanu Stanić Koštroman, Josipu Grbavac, Tomislava Volarića, Damira Vasilja, Nikolinu Maletu, Danijelu Madžar, Ornelu Leko te Mirjanu Hladika s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Ines Milohnić, s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, Sveučilišta u Rijeci.

  Recenzenti knjige su akademik Frano Ljubić, profesor emeritus sa Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. Dejan Kružić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i prof. dr. Goran Kozina sa Sveučilišta Sjever. Prema riječima recenzenta Kružića, jednog od najeminentnijih profesora poduzetništva u regiji, ovo djelo predstavlja jedan od rijetkih primjera iznimne sveobuhvatnosti autorskih pristupa teoriji i praksi poduzetništva jer su u knjizi obrađeni i pozitivni slučajevi iz prakse malih i srednjih poduzeća, agencije za računovodstvene usluge, obiteljskih poduzeća, dječjih vrtića te franšiza.

  Prof. dr. Zdenko Klepić, redoviti je profesor u polju ekonomskih znanosti, grana menadžment. Autor/koautor ili urednik je sedam knjiga iz oblasti menadžmenta i poduzetništva te autor/koautor više od 70 znanstvenih radova. Prvi je profesor poduzetništva na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, od uvođenja bolonjskog procesa.

  Doc. dr. Iva Klepić je docentica u polju ekonomskih znanosti, grana menadžment, doktorirala je u Austriji/Hrvatskoj na zajedničkom doktorskom studiju sedam europskih sveučilišta na engleskom jeziku. Autorica je više od 10 znanstvenih radova te poglavlja u nekoliko knjiga.

  Podijeli objavu