Naslovnica DRUŠTVO Sutra blagoslov spomen obilježja stradalim učenicima u Čitluku

Sutra blagoslov spomen obilježja stradalim učenicima u Čitluku

Podijeli objavu

Obljetnica stradanja jedanaest učenika obilježit će se u Čitluku u utorak, 7. veljače. Povodom 72. obljetnice stradanja učenika u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku u 10 sati bit će slavljena sv. Misa, a nakon misnog slavlja u blizini mjesta stradanja bit će otkriveno i blagoslovljeno spomen obilježje.

Spomen obilježje bit će smješteno na platou pored glavnog ulaza u groblje Podadvor, gdje su u tijeku završni radovi za postavljanje spomen obilježja, čiju izradu je iniciralo Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk i realiziralo ideju o izradi spomenika.

Sami spomenik za jedanaestero poginulih učenika pun je jake simbolike i povezan je s Brotnjom, s našim nacionalnim i vjerskim identitetom, pripadnosti hrvatskom narodu i katoličkoj vjeri.

Podsjetimo, 7. veljače 1951. godine vraćajući se iz škole, skupina učenika pronašla je eksplozivnu napravu zaostalu iz Drugog svjetskog rata, koja je eksplodirala i usmrtila jedanaest, a ranila četiri učenika.

Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk poziva sve Brotnjake da svojom nazočnošću uveličaju obilježavanje obljetnice.

Citluk.ba

Podijeli objavu