Naslovnica POLITIKA U nedjelju se održavaju izbori u BiH

U nedjelju se održavaju izbori u BiH

Podijeli objavu

SNSD pred prijevremene izbore za gradonačelnike i načelnike koji će biti održani u nedjelju, 5. veljače u četiri grada i dvije općine u BiH, već ima svog gradonačelnika.

Zvornik će ponovo pripasti SNSD-u jer je njihov kandidat Bojan Ivanović ujedno i jedini kandidat nakon što je doskorašnji gradonačelnik Zoran Stevanović podnio ostavku i prihvatio mandat zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Kada su u pitanju drugi gradovi, za dužnost gradonačelnika Tuzle bori se pet kandidata od kojih su čak tri neovisna, Derviš Čičko, Mirnes Ajanović i Halid Žigić, dok je Zijad Lugavić kandidat SDP-a, a Omer Berbić Naše stranke.

U Bihaću se četiri osobe bore za dužnost gradonačelnika. Dva neovisna, Damir Đug i Amarildo Mulić, dok je Adnan Hebibija kandidat SDP-a, a Hamdija Abdić SDA-a.

Gradonačelnik Srebrenika birat će se između dva kandidata i to Adnana Bijelića kojeg podržava koalicija NiP-Naša stranka- SDP i Nermina Tursića iz SDA.

Dva kandidata su i u utrci za načelnika općine Vogošća i to Adnan Šerak iz Koalicije NiP-Naša stranka – SDP i Migdad Hasanović iz SDA.

I za načelnika općine Bratunac su dva kandidata od kojih je jedan neovisni Srđan Rakić, te Lazar Prodanović iz SNSD-a, prenosi “ATV”.

Podijeli objavu