Naslovnica SPORT Luka Ćurković novi državni prvak, Anna Ćurković viceprvakinja u skoku u dalj!

Luka Ćurković novi državni prvak, Anna Ćurković viceprvakinja u skoku u dalj!

Podijeli objavu

U subotu 28. siječnja održano je i treće ovogodišnje prvenstvo Hrvatske u dvorani i to za juniore i juniorke U20 u u organizacijoi Atletskog kluba Dinamo Zrinjevac.

Članovi Atletskog kluba Brotnjo Čitluk i ovoga vikenda bili su odlični.

Luka Ćurković postao je novi državni prvak u skoku u dalj sa novim osobnim rekordom od 7.49m. Nakon pauze od godinu dana,zbog ozljede koja ga je udaljila sa natjecanja, Luka je na najbolji način otvorio sezonu. Ovim skokom, osim titule državnog prvaka, Luka je ispunio i normu za Europsko juniorsko prvenstvo U20 koje će se održati u Jeruzalemu, Izrael.

O kakvom se rezultatu radi govore i tablice trenutnih rezultata, pa se Lukin rezultat na svjetskim atletskim tablicama nalazi na trećem mjestu, dok je na europskim tablicama na drugom mjestu.

Njegova sestra Anna Ćurković ponovo je pokazala odličan nastup i odličnu formu. Anna je u starijoj kategoriji postala viceprvakinja Hrvatske u skoku u dalj sa novim osobnim rekordom od 6.10m.
Anna ove godine brani Olimpijsko srebro osvojeno prošle godine, a u njezinom klubu se nadaju kako može otići i korak dalje.

Podijeli objavu