Naslovnica POLITIKA Veleposlanike Bošnjake imenuje Bećirović, a tko će predstavljati Hrvate?

Veleposlanike Bošnjake imenuje Bećirović, a tko će predstavljati Hrvate?

Podijeli objavu

Prijedlozi za veleposlanike člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića u nekoliko država već su poznati.

Osim Zlatka Lagumdžije koji će biti veleposlanik BiH pri Ujedinjenim narodima na listi je i Damir Arnaut (Naša stranka) kao veleposlanik u Njemačkoj. Arnaut je ranije obavljao dužnosti veleposlanika BiH u Australiji i Novom Zelandu.

Dogradonačelnik Sarajeva Haris Bašić (Narod i pravda) prijedlog je za veleposlanika BiH u Vijeću Evrope. Od 2015. do 2018. bio je veleposlanik BiH u Kraljevini Danskoj te nerezidentni veleposlanik BiH za Litvu i Latviju.

Direktoricu Sektora za edukaciju VTKBiH Elmu Kovačević-Bajtal, predložio je za veleposlanicu u Crnoj Gori. Kovačević-Bajtal doktorica je znanosti iz oblasti lobiranja i bivša je veleposlanica BiH u Norveškoj.

Prijedlog za veleposlanika u Belgiji je novinar Erol Avdović, on je dopisnik iz Ujedinjenih naroda za medije iz BiH, iz Hrvatske, Njemačke i Turske, kao i londonsku WTN ( Worldwide Television News), agenciju “Sense” iz Brisela, te suradnik američkih medija.

Haris Hrle predložen je za veleposlanika u Indiji. Hrle je bio veleposlanik u Sjedinjenim Američkim Državama, Austriji i Saudijskoj Arabiji.

Dosadašnja uposlenica Ministarstva vanjskih poslova Amina Arifović prijedlog je za veleposlanicu u Italiji, a bivša veleposlanica BiH u Japanu Anesa Kundurović predložena je za veleposlanicu u Danskoj.

Faktor.ba

Podijeli objavu