Naslovnica DRUŠTVO FOTO: Započela praktična faza prijekta „Eko mališani“

FOTO: Započela praktična faza prijekta „Eko mališani“

Podijeli objavu

Ovaj tjedan počela je praktična faza projekta “Eko mališani” koja podrazumijeva odlazak u lokalne vrtiće i obrađivanje teorijskih tema u kombinaciji s praktičnim prikazom kompostiranja organskog otpada. 

Predavači na jednostavan način demonstriraju, a zatim puštaju dijecu da sami odlažu biorazgradivi otpad u zadane posude. Isti kompost služiti će dijeci za sadnju bilja u slijedećim fazama ovog projekta, a posude za kompostiranje će ostati u vlasništvu vrtića kako bi djeca, i nakon završetka ovog projekta, mogla primjenjivati prenesena im znanja u svakodnevnici.

Tijekom tri dana bit će posjećeni Gradski vrtić Ljubuški, Dječji vrtić Čitluk, Dječji vrtić Stefano Vionica i Dječji vrtić “Sv. Mala Terezija” – Majčino selo.

Projekt “Eko mališani” osmislila je i provodi Broćanska udruga mladih, zajedno s partnerom Udruga mladih Agape u sklopu “Jačanja zelene mreže” koju uz financijsku podršku Veleposlanstva Republike Italije u BiH, implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) – priopćeno je.

 

Podijeli objavu