Naslovnica POLITIKA 16 bivših federalnih zastupnika primat će skoro 3000 KM „bijelog kruha“

16 bivših federalnih zastupnika primat će skoro 3000 KM „bijelog kruha“

Podijeli objavu

Od 17 zastupnika iz bivšeg saziva (2018-2022) Zastupničkog doma Parlamenta FBiH koji su podnijeli zahtjev za “bijeli kruh”, jedan nije ispunjavao potrebne uvjete i njegov zahtjev je odbijen, rečeno je za Faktor.ba u Zastupničkom domu FBiH.

Dodaju kako zastupnik koji nije ispunio uvjete za “bijeli hljeb” je Zijat Mušić.

Naknada sljedećih 12 mjeseci

Pravo na “bijeli kruh” u narednih godinu dana, a riječ je o plaći koju su imali tijekom mandata (od 2.700 do 3.000 KM mjesečno) imat će Zeid Mujić, Elma Đogić, Šemsudin Kavazović, Marijan Klaić, Matea Cakalin, Sanela Prašović-Gadžo, Samila Zejćirović, Boro Krišto, Asim Kamber, Ismet Osmanović, Hasan Muratović, Amer Obradović, Adis Arapović, Zijat Mušić, Husein Topčagić, Nihad Čolpa i Eldin Vrače.

– Naknada plaće nakon prestanka javne dužnosti za izabrane dužnosnike definirana je člankom 11. Zakona o plaćama i naknadama u tijelima vlasti FBiH. Naknadu plaće koju su ostvarivali dok su obavljali javnu dužnost ostvaruju u trajanju od 12 mjeseci – objasnio je ranije za Faktor Ivan Miličević, tajnik Zastupničkog doma FBiH.

S obzirom na to da je Dom naroda Parlamenta FBiH konstituiran 17. siječnja, u narednim danima se očekuje podnošenje zahtjeva za “bijel kruh” o kojima će se očitovati Administrativno povjerenstvo ovog doma.

Podijeli objavu