Naslovnica CRNA KRONIKA Poginuo državljanin BiH: Magla uzrok čak 9 prometnih nesreća u istom trenutku...

Poginuo državljanin BiH: Magla uzrok čak 9 prometnih nesreća u istom trenutku kod Nove Gradiške

Podijeli objavu

Hrvatska policija jutros objavila priopćenje o seriji prometnih nesreća koje su se jučer kasno popodne dogodile na autocesti A3 kod Nove Gradiške.

Policija je tako objavila da se dogodilo ukupno devet prometnih nesreća u kojima je sudjelovalo više vozila. U nesrećama je smrtno stradala jedna osoba, 51-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Prema trenutnim saznanjima i nakon završenog očevida na mjestu događaja, u spomenutim prometnim nesrećama 12 osoba je ozlijeđeno te zbrinuto u bolnici u Novoj Gradiški, stoji u priopćenju.

“Dovezeno je 11 ozlijeđenih, a kod troje su dijagnosticirane teške ozljede. Jedna osoba ima otvorene lomove ekstremiteta što je zahtijevalo hitan operacijski zahvat. Nitko nije životno ugrožen”, rekao je za HRT dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, dodavši kako je jedna teško ozlijeđena osoba prevezena u slavonskobrodsku bolnicu.

Među ozlijeđenima i djeca: “Svi su u šoku”
Kaže kako su ozlijeđeni različitih životnih dobi – od djece do starijih osoba.

“Djeca su stara oko deset godina. Svi su u šoku, što je normalno s obzirom na tešku prometnu nesreću s ogromnim brojem sudionika, normalno je da su svi u šoku, posebno djeca”, rekao je dr. Kolodziej.

Index je sinoć neslužbeno doznao da se niz sudara dogodio na dionici dugoj oko 200 metara. Po svemu sudeći, nesreći je kumovala magla koja se relativno brzo spustila na tom području. Kako je neslužbeno doznao Jutarnji, u nesreći je sudjelovalo 10 osobnih automobila, tri teretna vozila i jedan autobus.

Promet bio zatvoren do jutros
Jutros u 7:25 pušten je promet na autocesti A3 između čvora Okučani i Nova Gradiška u smjeru Lipovca, koji je bio zatvoren tijekom obavljanja očevida, objavila je policija.

U priopćenju se navodi kako će policija nastaviti s kriminalističkim istraživanjem, utvrđivanjem činjenica i okolnosti nastanka prometnih nesreća, a po završetku će uslijediti priopćenje za javnost.

Index.hr

Podijeli objavu