Naslovnica POLITIKA Plenković smijenio dvoje ministara, poznata imena njihovih nasljednika

Plenković smijenio dvoje ministara, poznata imena njihovih nasljednika

Podijeli objavu

Premijer Andrej Plenković najavio je u srijedu da će ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladinu zamijeniti predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, koji će biti i potpredsjednik Vlade, a ministricu EU fondova i regionalnog razvoja Natašu Tramišak državni tajnik Šime Erlić.

Za novog potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva predložit ću Branka Bačića, već je obavljao tu dužnosti. Ministricu Tramišak zamijenit će Šime Erlić”, rekao je Plenković na presici – prenosi Direktno.hr.

Dosadašnjim ministrima zaželio je uspjeh.

“Ministrica Tramišak nije bila najsretnija, ja to razumijem, ali predsjednik Vlade ima pravo birati svoje suradnike”.

“Nakon ostvarenja dva krupna strateška cilja, europodručje i Schengen, ovakve kadrovske promjene stavljaju u fokus pitanje obnove koje je jedini ozbiljan problem kojeg ja vidim kao predsjednik Vlade s obzirom na brojne izazove s kojima smo suočeni”, istaknuo je Plenković.

“Bačić ima i znanja i političkog iskustva i energije za proces obnove”, nahvalio je Plenković novog ministra.

Uz obnovu, rekao je Plenković, imamo i drugih ambicija koje će služiti na opće unaprijeđenje kvalitete života i rješavanje gorućih pitanja za gospodarstvo.

“Svom energijom ćemo se posvetiti obnovi”, istaknuo je Plenković.

Na pitanje o tome jesu li Paladina i Tramišak loše radili svoj posao, Plenković je rekao kako ih je obavijestio i u srijedu nakon užeg kabineta. “Više nego jasno sam obrazložio zašto. Oni su dali svoj doprinos. Mislim da su se trudili koliko su mogli. Prema tome, u trenutku kada procjenjujemo da su potrebna osvježenja, ljudi koji će doći nastavit će na tragu onoga što su njihovi prethodnici učinili”, rekao je Plenković.

Pitali su ga kakvi su njegovi radari za ministre, rekao je da je kao predsjednik Vlade odgovoran za sve što se zbiva u Vladi.

“Nema žaljenja. Ovo je posao koji nosi nove izazove. Sad će taj posao preuzeti Branko Bačić i napraviti napredak u procesu obnove.

Pitali su ga i za Tramišak.

“Moja je bila procjena u ovom trenutku da je promjena na toj dužnosti nužna… Težak je posao. Zahtjeva harmonično funkcioniranje. Nema tu puno nekakvoga sentimenta”, rekao je Plenković.

Novinare je zanimalo o navodima da OLAF vodi istragu o Erliću, dosadašnjem državnom tajniku u Ministarstvu regionalnog razvoja. “Razgovarali smo. Koliko je nama poznato, ništa se tu ne zbiva”.

Ranije se spominjala Mirjana Čagalj za resor graditeljstva.

Direktno.hr

Podijeli objavu