Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Stiže prva promjena vremena u 2023.

Stiže prva promjena vremena u 2023.

Podijeli objavu

Sutra u većem dijelu regije i dalje uglavnom suho i stabilno vrijeme uz umjerenu oblačnost i sunčana razdoblja.

Oblačnije na Jadranu i gorskom dijelu Hrvatske gdje se već od jutra očekuje kiša, koja će do kraja dana i navečer biti i na jugu Hercegovine i u Dalmaciji.

Početak tjedna donosi jače pogoršanje vremena s kišom, koja će ponajprije u Hercegovini, srednjem i južnom dijelu Jadrana biti obilna.

Biti će vjetrovito uz umjeren, povremeno jak južni, jugozapadni južni i jugoistočni vjetar.

Temperature zraka narednih dana i dalje razmjerno visoke za ovo doba godine, tako da će kretati uglavnom od 7°C do 15°C, lokalno i do 17°C.

Uz umjereno zahlađenje u drugome dijelu ponedjeljka i u utorak u gorskim dijelovima, ponajprije Hrvatske i Bosne i Hercegovine moguća je pojava susnježice i snijega i to uglavnom na visinama iznad 1100 metara.

Temperature će se sredinom tjedna vraćati u neke normalne okvirne prosjeke za ovo doba godine, međutim već drugi dio tjedna donosi jačanje južine naoblačenje i nove oborine, osobito za vikend.

Turbulentno vrijeme vjerojatno će se nastaviti i u trećoj dekadi mjeseca, kada prognoze uspostavljaju trend mogućih jačih zahlađenja i snijega ne samo u gorju, nego moguće i u nizinama – stoji u objavi na stranici Globalna klima.

Podijeli objavu