Naslovnica ZANIMLJIVOSTI WhatsApp uveo jednu korisnu funkciju

  WhatsApp uveo jednu korisnu funkciju

  Podijeli objavu

  Početkom ovog mjeseca otkriveno je da kompanija WhatsApp radi na testiranju funkcije koja će korisnicima omogućiti da sami sebi pošalju poruku. Nakon perioda testiranja, očigledno da je kompanija zadovoljna povratnim informacijama korisnika o ovoj funkciji, te je sada počela sa službenim uvođenjem ove funkcije u svoju aplikaciju.

  Ova je funkcija korisna iz nekoliko razloga; da bi sebe nešto podsjetili ili da bi sačuvali poruku za kasnije, a korisna je i kod prenosa datoteka između više uređaja. U početku je ova funkcija bila dostupna samo beta testerima, ali sada ona stiže svim korisnicima ove popularne aplikacije na iOS-u i Androidu.

  Funkcija Message Yourself dostupna je u okviru chata kojega vidite samo Vi i zapravo dopisujete se sami sa sobom. Taj chat dostupan je samo vama i tamo možete pisati sve kao i u svakom drugom chatu.

  Ova je funkcija dostupna na drugim konkurentskim platformama već neko vrijeme, kao što su Telegram i Slack.

  WhatsApp je prije par dana počeo raditi na funkciji koja će korisnicima omogućiti da dodaju glasovni story/status. Glasovni status trajat će maksimalno 30 sekundi, a ostali korisnici imaju priliku vidjeti ove poruke pomoću indikatora ikone mikrofona koji će se nalaziti u donjem desnom uglu, koji je sličan onome koji se nalazi u individualnom ili grupnom chatu.

  Do sada je na story bilo moguće postaviti video ili fotografiju, no očito je da WhatsApp smatra da to nije dovoljno, pa uvodi glasovni story kao novi način interakcije između korisnika. Ova će funkcija neko vrijeme biti dio test programa, nakon čega se očekuje da stigne svim korisnicima na Android i iOS platformama.

  BajtBox

  Podijeli objavu