Naslovnica DRUŠTVO VIDEO: Stručnjaci iz oblasti gastroenterologije okupili se u Mostaru

VIDEO: Stručnjaci iz oblasti gastroenterologije okupili se u Mostaru

Podijeli objavu

Za razliku od prije dvije godine kada se simpozij održavao online zbog pandemije coronavirusa, 11. simpozij “Novosti u gastroenterologiji” vratio se u klasični oblik.

Eminentni stručnjaci iz svih dijelova regije stigli su u Mostar kako bi svoje znanje prenijeli, prije svega studentima, ali i ostalim kolegama.

Predsjednik Organizacijskog odbora Simpozija prof. dr. sc. Milenko Bevanda kazao je kako je iznimno sretan što su se ugledni gastroenterolozi iz regije, nakon stanke uzrokovane epidemijom koronavirusa, ponovno okupili u Mostaru.

– Ovdje su ugledni gastroenterolozi iz Hrvatske, BiH, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore. Nastojimo da sve što se događa tijekom jedne godine prikažemo ovdje u Mostaru upravo pod nazivom ‘Novosti u gastroenterologiji’. Mi mladim liječnicima na ovaj način omogućavamo da sve ono što se događa u Europi, u okviru ovih raznih gastroenteroloških udruženja, imaju ovdje javno i uživo prezentirano svake godine – pojasnio je Bevanda.

Podsjetio je kako je tijekom zadnjih petnaestak godina u Mostaru organiziran niz ovakvih susreta, počevši od euroazijskog kongresa, koji je bio jedan od najvećih medicinskih događaja u regiji, pa do državnih kongresa za debljinu i jedanaestog izdanja simpozija u gastroenterologiji – piše Fena.

 

Podijeli objavu