Naslovnica POLITIKA Konstituirana Skupština HNŽ: Tomislav Martinović ispred Kluba zastupnika Hrvata u rukovodstvu...

Konstituirana Skupština HNŽ: Tomislav Martinović ispred Kluba zastupnika Hrvata u rukovodstvu ovog zakonodavnog tijela

Podijeli objavu

Konstituirajuća sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije održana je danas u zgradi Skupštine HNŽ na kojoj je podneseno je izvješće o rezultatima izbora, dodijeli mandata, položena i potpisana svečana izjava.

U skupštinske klupe će zasjesti zastupnici osam stranaka:

HDZ BIH,HSP BIH,HDU,HSP AS,HRAST,HSP HB: Slaven Zeljko, Iva Raguž, Tomislav Martinović, Zora Dujmović, Daniel Babić, Ivana Buntić-Jovanović, Damir Džeba, Slavko Bilić, Marija Matuško Oliver Soldo, Marija Bošković ;

SDA – STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE: Irma Memidžan, Džafer Alić, Kemal Muratović, Salmir Kaplan, Dragica Suša, Nedžad Maksumić, Harun Kurtović;

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA 1990-HDZ 1990: Ivan Odak, Danijela Mišura, Zoran Krešić;

SDP – SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE: Ismet Lulić, Vesna Saradžić, Arman Zalihić;

HRVATSKA REPUBLIKANSKA STRANKA: Vesna Šunjić, Mirko Vasilj;

ŽELJKO KOMŠIĆ – ZA GRAĐANSKU DRŽAVU – DF/GS: Zoran Mikulić, Sadina Hejub;

NES: Nermin Vrtić;

NAROD I PRAVDA: Omer Hujdur.

Svečanom izjavom i potpisivanjem uvjerenja o prihvaćanju mandata novoizabranih zastupnika, održan je prvi dio konstituirajuće sjednice Skupštine nakon čega se pristupilo formiranju klubova naroda.

Nakon pauze zastupnici su obavješteni o tome da su konstituirani Klub zastupnika Hrvata i Klub zastupnika Bošnjaka, dok Klub zastupnika Srba nije konstituisan te se očekuje da će biti završeno na nekoj od sljedećih sjednica Skupštine.

Skupština HNŽ je donijela Odluku o potvrđivanju izbora za predsjedatelja ili zamjenika predsjedatelja Skupštine HNŽ g. Tomislav Martinović ispred Kluba zastupnika Hrvata, a ispred Kluba zastupnika Bošnjaka je g. Džafer Alić. Klub zastupnika Srba nije predložio kandidata te će se Odluka o izboru predsjedatelja Skupštine HNŽ donijet u sljedećem razdoblju.

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije je usvojila sljedeći zaključak:

„Zadužuju se političke stranke zastupljene u odgovarajućim klubovima konstitutivnih naroda i ostalih u Skupštini HNŽ, kao i zastupnici članovi jednog od tih klubova da do ponedjeljka 21.11.2022. godine do 15:00 sati predlože jednog ili više kandidata na listi za izbor izaslanika tog kluba iz Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH i prijedlog dostave u Stručnu službu Skupštine HNŽ“.

Nastavak konstituirajuće sjednice održat će se nakon ovjere kandidatskih listi od strane Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine.

Podijeli objavu