Naslovnica GOSPODARSTVO Rimac poslao poruku neradničkoj fronti: Mrzite i pljujte koliko želite

  Rimac poslao poruku neradničkoj fronti: Mrzite i pljujte koliko želite

  Podijeli objavu

  Mate Rimac objavom na facebooku poslao je poruku svim hejterima.

  Objavu prenosimo u cijelosti:

  Koliko god veliki dio javnosti to omalovažavao i hejtao: u Hrvatskoj, u bivšem shopping centru, danas proizvodimo najsnažniji i najbrže ubrzavajući produkcijski auto ikad i najbrži produkcijski električni auto.

  „Pa šta to JA imam od tog da se proizvodi auto koji ide 412 km/h u Hrvatskoj?“ Takvi ne trebaju odgovor – neće ga razumjeti.

  Velikim se djelom, zahvaljujući tom „beskorisnom autu“, u Hrvatskoj stvorilo 2.000 radnih mjesta (preko 1.000 inženjera), privuklo 830M Eura kapitala najkvalitetnijih investitora na svijetu i doselilo preko 400 stranih stručnjaka (najviše iz UK, Italije i Njemačke) sa znanjem kakvo ovdje ne postoji. U Zagreb doslovno svaki dan dolaze delegacije proizvođača automobila – samo danas ih je 4 ovdje (dva njemačka, jedan talijanski i jedan UK).

  Kampus, razvojno-istraživački centar od 100.000 m2 i preko 200M Eura investicije je već „rasprodan“ (svi prostori predviđeni za poznate projekte) i razmišljamo već o Campus II koji će biti višestruko veći. Da, znali smo promašit rokove i neke stvari traju duže od očekivanog, ali ovakve stvari se ne rade preko noći. Od kockice i prvog zaposlenog je prošlo 11 godina – mislim da i nije toliko loše.

  Briga me za ostale – mrzite i pljujte koliko želite. Ja sam ponosan na ovu ekipu koja je, sa ogromnim trudom, radom i znanjem, napravila čudo. A tek smo počeli.

  Podijeli objavu