Naslovnica DRUŠTVO Akcija pošumljavanja u Čitluku uz J.P. ŠGD “Šume Hercegovačko-neretvanske” d.o.o. i Ekopak-a...

Akcija pošumljavanja u Čitluku uz J.P. ŠGD “Šume Hercegovačko-neretvanske” d.o.o. i Ekopak-a iz Sarajeva

Podijeli objavu

Šume su opće dobro te je stoga potrebno povećati svijest građana o njihovoj važnosti, a baš je to bila svrha jučerašnjeg pošumljavanja koje se održalo u Čitluku (Veliki Ograđenik i Čerin), a koje je organiziralo J.P. ŠGD Šume “Hercegovačko-neretvanske” d.o.o. sa neprofitnom kompanijom Ekopak iz Sarajeva.

Pošumljvanje je izvršeno crnogoričnim i bjelogoričnim drvećem. Na terenu se priključila i Osnovna Škola Čerin iz Čitluka sa ravnateljom Pero Petrušić čije su vrijedne ruke pomogle u akciji pošumljavanja.

Ove godine djelatnici J.P. ŠGD Šume “Hercegovačko-neretvanske” planirali su na području Hercegovine zasaditi preko 10 000 sadnica na raznim lokacijama. Zadovoljstvo stvara činjenica da su razne ustanove, škole i građani prepoznali vrijednost ovakvih akcija, te da svi zajedno doprinosmo boljoj i zdravijoj budućnosti budućih generacija.

Šume su naše opće i korisno dobro i svi ih zajedno trebamo čuvati i uživati u njima kroz ispunjavanje svih funkcija šume (gospodarska, socijalna, zaštitna…). Želimo probuditi svijest da su šume naše i da ih trebamo njegovati za dobro budućih generacija.

Šume HNŽ

Podijeli objavu