Naslovnica POLITIKA Polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić posjetili Vladu HNŽ

Polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić posjetili Vladu HNŽ

Podijeli objavu

Dr sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije jučer je u posjet primio polaznike Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ u sklopu studijskog putovanja koje je sastavni dio nastavnog plana i izobrazbe, predvođene brigadirom Mijom Kožićem.

Govoreći o Ratnoj školi „Ban Josip Jelačić“ Hrvatskog vojnog učilišta Franjo Tuđman, načelnik Ratne škole brigadir Kožić je istakao kako je to najviša vojno-civilna obrazovna institucija u Hrvatskoj koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga, kao i druge državne dužnosnike.

„Ove godine imamo 63 polaznika iz Hrvatske i naših susjednih i partnerskih zemalja Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. U sklopu ovog studijskog putovanja kroz Bosnu i Hercegovinu, uz Hercegovačko-neretvansku županiju, posjetit ćemo i druge županije i gradove te se upoznati s gospodarskim i turističkim potencijalima vaše prelijepe zemlje. Kroz više razgovora s kolegama iz Oružanih snaga BiH, ali i s nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti želimo se upoznati sa svim segmentima bitnim za život žitelja BiH.“ kazao je brigadir Kožić zahvalivši predsjedniku Hercegu na srdačnu prijamu i riječima dobrodošlice.

Predsjednik Herceg gostima je zaželio ugodan boravak u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskoj županiji, te im u uvodnom obraćanju predstavio osobnu kartu HNŽ istaknuvši sve njezine specifičnosti ali i prirodne ljepote zbog kojih je najljepša županija u Bosni i Hercegovini.

Izrazio je zahvalnost polaznicima Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ što su dio svoga studijskog putovanja odvojili kako bi posjetili HNŽ čime su potvrdili da ova škola pored vojne izobrazbe promišlja i o drugim aspektima obrazovanja svojih polaznika.

„Drago mi je što su polaznici Ratne škole gosti u našem gradu i Županiji, to naravno možemo zahvaliti brigadiru Zdravku Rezi. Studijska putovanja su važna jer se polaznici iz prve ruke mogu informirati o značajnim političkim, kulturnim, znanstvenim, gospodarskim i religijskim ustanovama, organizacijama, strateškim tvrtkama i ključnom infrastrukturom”, zaključio je predsjednik Herceg.

Podijeli objavu