Naslovnica DRUŠTVO Održana Javna tribina sa svrhom osvještavanja lokalnog stanovništva i javnosti za pružanje...

Održana Javna tribina sa svrhom osvještavanja lokalnog stanovništva i javnosti za pružanje pomoći izbjeglicama

Podijeli objavu

Dana 15.10.2022. god. na Platou Galerije Naša Majka u Međugorju u organizaciji Crvenog križa Općine Čitluk kroz projekt Psihološke i psihosocijalne podrške djeci i majkama Ukrajine u Međugorju, održana je Javna tribina sa svrhom osvještavanja lokalnog stanovništva i javnosti za pružanje pomoći izbjeglicama, a sve sa ciljem da se osigura opća sigurnost/sigurna zona koja je jako bitna za psihološku dobrobit ukrajinskih majki i djece koja trenutno borave na području Općine Čitluk.

Kroz razne animacije, upriličena zabava za djecu mještane i prognanu djecu kroz koju su djeca prepuštena igri stvarala jednu vrstu sigurne zone i osjećaja sigurnosti i pripadnosti. Na tribini sudjelovale osobe iz javnog života Općine Čitluk.

Kroz Javnu tribinu se nastojalo da se poveća svijest građanstva o potrebitima i upućena je preporuka da se kroz razne aktivnosti omogući što veća uključenost mama i djece u aktivnosti mjesne zajednice i Općine.

Radi sretnijeg života, lakšeg podnošenja izbjegličke krize podsjećati i tražiti od nacionalne i lokalne vlasti za još većom obvezom i podrškom u pružanju financijske i svekolike druge pomoći.

„Ovaj dokument je pripremljen u okviru Projekta „Zaštita građanskog prostora – regionalno središte razvoja civilnog društva“ koji financira Sida, a provodi BCSDN“.

Podijeli objavu