Naslovnica GOSPODARSTVO Na raspolaganju 480 tisuća eura za inovativne poslovne ideje

  Na raspolaganju 480 tisuća eura za inovativne poslovne ideje

  Podijeli objavu

  Gospodarski subjekti iz Bosne i Hercegovine i Švedske s inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH mogu dobiti bespovratna sredstva iz Challenge fonda u okviru prvog poziva za prijavu aplikacija koji je otvoren 12. listopada 2022.godine.

  Za potencijalne aplikante na raspolaganju je proračun čiji je indikativni iznos oko 480.000,00 eura, a rok za dostavljanje aplikacija je srijeda, 23. studeni 2022. godine do 16 sati.

  Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrirani najmanje šest mjeseci, a najduže dvije godine, predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000,00 eura, dok je za korisnike iz kategorije zrelih gospodarskih subjekata do 250 zaposlenih, koji posluju dvije godine i više, maksimalan iznos grant sredstava do 30.000,00 eura.

  Aplikanti su obvezni osigurati i minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Razdoblje implementacije projekta ne može trajati kraće od tri mjeseca i duže od 12 mjeseci.

  Mogućnost prijavljivanja na javni poziv provodi se isključivo putem online apliciranja na elektronski sustav za apliciranje i evaluaciju (eMSAE) koji se nalazi na web stranici www.c2c.ba, gdje je dostupan i Vodič za aplikante, koji je sastavni dio Aplikativnog paketa.

  Projekt Challenge to Change 3.0 je trogodišnji projekt ukupne vrijednosti oko 3 milijuna eura, koji financira Švedska agencija za međunarodnu saradnju (Sida), putem Veleposlanstva Švedske u BiH. Projekt implementira Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u partnerstvu s Agencijom za razvoj poduzeća EDA. Partner u projektu je i Regija Ostergotland, Istočna Švedska.

   

  Podijeli objavu