Naslovnica SPORT HŠK Zrinjski na pobjedničkom postolju prvog dana 9. memorijala Ante Erić

HŠK Zrinjski na pobjedničkom postolju prvog dana 9. memorijala Ante Erić

Podijeli objavu

Nogometaši HŠK Zrinjski rođeni 2012. godine pokazali su najviše prvog dana 9. Memorijalnog turnira Ante Erić te su zasluženo osvojili pehar pobjednika i medalje za prvo mjesto.

HŠK Zrinjski je, na turniru u organizaciji HŠK Brotnjo, u finalu s visokih 5:0 nadigrao NK Croatia iz Zmijavaca, dok je FK Leostar iz Trebinja bio uspješniji od NK Međugorje u utakmici za treće mjesto.

Najbolji strijelac turnira bio je Andrija Mučibabić iz Leostarsa, najbolji vratar Ante Pehar iz Zrinjskog, dok je Peharov suigrač Filip Bošnjak izabran za najboljeg igrača turnira. Nagrade i priznanja mladim nogometašima uručili su Hrvoje Anđelić, Radoslava Erić, Darija Pehar, Mihovil Erić, Jelena Erić i Ana Erić.

Važno je kazati kako su članovi obitelji i predstavnici HNK Brotnjo prije početka turnira posjetili čitlučko groblje Podadvor i pokojnom Anti Eriću odali počast polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća i skrušenom molitvom. Nakon toga upriličena je prigodna svečanost otvaranja na kojoj su se mladim nogometašima obratili Hrvoje Anđelić, predsjednik HNK Brotnjo – Čitluk i Jelena Erić, kćer pokojnog Ante Erića.

– Dragi mladi nogometaši, dragi treneri i roditelji želim vas sve zajedno pozdraviti. Također, želim pozdraviti ovdje prisutnu gospođu Radoslavu s njezinom obitelji. Želim naglasiti da ovaj turnir igramo u čast pokojnog Ante Erića, a vama dragi nogometaši želim svako dobro i neka bolji pobjedi – kazao je Hrvoje Anđelić.

– Poštovani posjetitelji, organizatori i sudionici ovoga turnira u ime obitelji čast mi je zahvaliti se što se i ove godine, po deveti put, organizira memorijalni turnir u spomen na našega oca te naravno supruga i djeda. Iznimna mi je čast što ste se okupili u ovolikom broju i drago mi je što su predstavnici kluba prepoznali rad mog oca koji se istaknuo dugogodišnjim djelovanjem kao sportski izvjestitelj, nogometaš i trener. Posebno moram naglasiti kako je imao jako velik i izražen osjećaj za vas mlade – poručila je Jelena Erić i turnir proglasila otvorenim, što je ispucavanjem prve lopte obilježio i Ante Pehar, unuk pokojnog Ante Erića.

Inače prvog dana memorijalnog turnira u Čitluku se natjecalo četrnaest momčadi, a jednak broj momčadi nogometnih klubova i škola nogometa iz BiH i Hrvatske očekuje se i u nedjelju kada je na rasporedu turnir za nogometaše rođene 2014. godine.

Citluk.ba

Podijeli objavu