Naslovnica IZBORI 2022 FOTO: U Čitluku održan završni skup HDZ BiH

FOTO: U Čitluku održan završni skup HDZ BiH

Podijeli objavu

Večeras je u Hotelu Brotnjo u Čitluku održan završni skup HDZ BiH i stranaka okupljenih u koaliciju Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Na samom početku himnu Lijepu našu izveli su Jordan i Josip Odak, a potom je minutom šutnje odana počast svim umrlim članovima stranke i poginulim hrvatskim braniteljima, koji su svoje živote utkali u slobodu hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Više stotina Brotnjaka večeras je došlo u Čitluk podržati kandidate na listi za Zastupnički dom Parlamenta FBiH te za Skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije.

„Na ovogodišnjim izborima nadamo se kako ćemo odličnim rezultatom poslali poruku da Zajedništvo nema alternative, da Hrvatski narodni sabor (HNS) nema alternative, jer je to jedini put poruke prijateljstva i domoljublja, kojim ćemo zajedno graditi prije svega ravnopravnost hrvatskog naroda sa druga dva naroda u BiH, ali i zajedničku domovinu BiH.

Šaljemo jednu vrlo jasnu poruku, i svima onima koji i drugačije razmišljaju, te ih pozivamo sa većine naših skupova da budu jedno veliko Zajedništvo, kako bi prije svega mladi mogli graditi budućnost u svojoj zemlji. Dajmo povjerenje Zajedništvu koji će ispuniti naša očekivanja, jer jedino Zajedništvom možemo imati bolje uvjete života u našoj državi.

Večeras smo se okupili u Čitluku, na ovome velebnom skupu koji odiše zajedništvom, hrvatskim zajedništvom, zajedništvom Brotnja” – kazala je na početku voditeljica Antonela Vučić.

Skupu se potom pozdravnim riječima obratio načelnik općine Čitluk Marin Radišić, a potom je voditeljica predstavila svih osam kandidata iz Brotnja:

Vlatka Martinović, nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH, specijalist dječje kirurgije, subspecijalista zdravstvenog menadžmenta, profesorica na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, ravnateljica Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje FBiH, potpredsjednica Općinskog vijeća Čitluk, članica Općinskog odbora HDZ BiH Čitluk.

Kristina Šimović, kandidatkinja na listi za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, doktorica medicine, specijalista urgentne medicine, voditelj Hitne medicinske službe Doma zdravlja Mostar. Živjela, odrasla i školovala se u Čitluku, Medicinski fakultet završila u Mostaru, sa suprugom i troje djece živi u Gornjoj Blatnici.

Josipa Prskalo, kandidatkinja na listi Koalicije za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH ispred HKDU BiH, zaposlena u Općinskom sudu u Čitluku.

Tomislav Martinović, kandidat na listi za Skupštinu HNŽ, dipl.pravnik, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH i zamjenik predsjedatelja Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije, član Općinskog odbora HDZ BiH Čitluk, oženjen.

Josip Grbavac, kandidat na listi za Skupštinu HNŽ, inženjer računalstva, privatni poduzetnik, dopredsjednik Udruge gospodarstvenika Brotnjo, majstor karatea, međunarodni karate sudac, predsjednik Kluba vijećnika HDZ BiH u Općinskom vijeću Čitluk, član Općinskog odbora HDZ BiH Čitluk, oženjen, otac petero djece.

Tihomir Šarac, kandidat na listi za Skupštinu HNŽ, po zanimanju politolog, obnašao dužnosti glasnogovornika, predsjednika HSP BiH za općinu Čitluk, šefa kampanje bivšeg premijera Vlade ZHŽ Zvonke Jurišića, šefa kampanje Željka Glasnovića i Pere Barbarića Pepija, u tri mandata vijećnik u Općinskom vijeću Čitluk, radio u Ministarstvu branitelja HNŽ.

Luca Bajkuša, kandidatkinja na listi za Skupštinu HNŽ, po struci diplomirani fizioterapeut, zadnjih 17 godina privatnik, udana, majka troje djece.

Iva Ostojić, kandidatkinja za Skupštinu HNŽ, magistar prava, član Općinskog odbora Mladeži HDZ BiH Čitluk, trenutno zaposlena u Službi za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša općine Čitluk.

Nazočnima su se obratili Josip Grbavac, Tomislav Martinović i Vlatka Martinović.

Na samom kraju upućen je poziv svima da 02. listopada 2022. godine pokažemo naše zajedništvo.

„Izađite na izbore i glasajte za liste HDZ BiH i Koaliciju stranaka HNS BiH, i neka vaš izbor za hrvatskog člana Predsjedništva BiH bude naša zajednička kandidatkinja HNS-a, gospođa Borjana Krišto!“ – poručeno je.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Broćanski bećari.

Podijeli objavu