Naslovnica DRUŠTVO Predsjedatelj Martinović s ravnateljem Caritasa hercegovačkih biskupija don Željkom Majićem

Predsjedatelj Martinović s ravnateljem Caritasa hercegovačkih biskupija don Željkom Majićem

Podijeli objavu

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović sastao se s don Željkom Majićem, ravnateljem Caritasa biskupija Mostar- Duvno i Trebinje- Mrkan. U razgovoru su se dotaknuli rada Caritasa hercegovačkih biskupija s posebnim naglaskom na potrebe Caritasa kako bi zadovoljio svoju temeljnu ulogu, širiti ljubav i biti na pomoći i usluzi potrebitima.
Nažalost, broj potrebitih u vremenu globalne ekonomske krize u stalnom je porastu te je humanitarnim organizacijama kao što je Caritas potrebna snažnija i konkretnija podrška kako bi na što bolji način odgovorili svim izazovima.

Također, iznimno je važno osigurati im i potreban zakonski okvir djelovanja kojeg trenutačno nema. „Odgovarajuća zakonska rješenja na županijskoj kao i na razini Federacije BiH su okvir koji je organizacijama poput Caritasa potreban kako bi mogli biti još usješniji u ispunjavanju svoje humane misije i djelovati u skladu sa uropskim standardima“, kazao je ovom prilikom Martinović.

Nakon što se upoznao s radom Caritasa hercegovačkih biskupija, aktivnostima i potrebama ove organizacije, predsjedatelj Martinović izrazio je želju pomoći u ostvarenju misije ove organizacije na čemu mu je ravnatelj Caritasa biskupija Mostar- Duvno i Trebinje- Mrkan don Željko Majić zahvalio. Bilo koji vis potpore Catitasu, uključujući i osiguranje zakonskih okvira za rad, ujedno je i način širenja ljubavi prema svim korisnicima programa pomoći i podrške koje Caritas mostarskih biskupija ima, od najmlađih do osoba treće životne dobi, istaknuto je na sastanku predsjedatelja Martinovića s ravnateljem Caritasa don Željkom Majićem.

Podijeli objavu