Naslovnica Najave Preventivna akcija “Počela je školska godina” 19. rujna u Čitluku

Preventivna akcija “Počela je školska godina” 19. rujna u Čitluku

Podijeli objavu

Auto-moto savez u Bosni i Hercegovini (AMSuBIH) i Mostarski auto-moto klub (MAK Mostar), sukladno Planu i programu prometno-preventivnog djelovanja u cestovnom prometu, tijekom mjeseca rujna organiziraju prometno-preventivnu akciju pod nazivom “Počela je školska godina”.

Cilj akcije je preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnom odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca.

Imajući u vidu činjenicu da učenici osnovnih škola, posebice djeca nižih razreda, spadaju u ugroženu skupinu sudionika u prometu, potrebno je učenike educirati o osnovnim pravilima ponašanja u prometu i upozoriti ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i obratno.

Akcija “Počela je školska godina” obuhvaća rad školskih patrola (reguliranje prometa na pješačkom prijelazu u blizini škole – školske patrole uz nadzor policije).

Prema planu, školska patrola biti će u Čitluku 19. rujna, ispred Osnovne škole fra Didaka Buntića u Čitluku, u vremenu od 10:30 do 11:30 sati.

Brotnjo.info

Podijeli objavu