Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Vozači oprez: Sutra počinje nova školska godina!

Vozači oprez: Sutra počinje nova školska godina!

Podijeli objavu

Nastava u svim srednjim i osnovnim školama u Hercegovačko-neretvansko županiji u školskoj 2022./2023. godini počinje u ponedjeljak 5. rujna.

Početkom svake nove školske godine na prometnicama se pojavljuje nekoliko stotina novih školaraca, od kojih se neki prvi put susreću sa brzim automobilima, motociklima, pješačkim prijelazima, semaforima i sl. Najugroženija skupina su učenici prvih razreda.

Upozorenje za sve sudionike u prometu, poglavito za vozače da od ponedjeljka voze opreznije jer će se u blizini školskih objekata nalaziti veliki broj djece.

Donosimo i nekoliko savjeta za školarce:

U školu kreni na vrijeme, bez žurbe i trčanja. Najbolje se kretati ulicom ili cestom koja ima nogostupe i prijelaze za pješake sa semaforima. Dok hodaš, najsigurnije je da se što više odmakneš od ruba kolnika.

Prije nego stupiš na pješački prijelaz (zebru), najprije pogledaj lijevo pa desno, pa još jedanput lijevo te kreni tek kad svi auti stanu.

Na cestu nikad ne smiješ istrčavati, osobito između parkiranih auta, jer tada te vozači ne mogu vidjeti. Ako na drugoj strani vidiš mamu, tatu, djeda, baku, tetu… nipošto ne trči do njih, nego čekaj da oni dođu do tebe! Ako uz cestu nema nogostupa ili staze, hodaj oprezno uz lijevi rub.

Brotnjo.info svim školarcima želi sretnu i uspješnu novu školsku godinu!

Podijeli objavu