Naslovnica DRUŠTVO U cyber napadu na RTV HB uništeno 100.000 datoteka

U cyber napadu na RTV HB uništeno 100.000 datoteka

Podijeli objavu

Kako smo jučer priopćenjem izvijestili javnost Radio televizija Herceg Bosne u četvrtak i petak bila je žrtva cyber napada.

Za sada nepoznati počinitelji “upali” su u naš IT sustav, nakon čega su zloćudnim softwerom pokušali uništiti sve materijale koji su spremljeni na našim serverima. Srećom, brzom reakcijom naših djelatnika u tome su samo dijelom uspjeli.

Nakon, napravljene analize i pregleda servera utvrđeno je kako su napadači uništili više od 100 000 raznih daktoteka. Riječ je o materijalima koji se svakodnevno koriste u proizvodnji našeg programa, ali i materijalima koji predstavljaju neprocjenjivo nematerijalno blago, materijali koji svjedoče život naših ljudi na ovim prostorima.

Pričinjena šteta je neprocjenjiva i jednostavno se ne može izraziti novcem. Uništen je dio ogromnog truda i rada naših djelatnika u proteklih nekoliko godina.

Također, zbog napada koji je trajao dva dana naša web stranica bila je privremeno nedostupna, a velikim naporima i zalaganjima naših djelatnika tv i radio programi su emitirani sukladno predviđenoj programskoj shemi.

Ukoliko je cilj napada bio prekinuti ili zaustaviti program jedine javne RTV kuće na Hrvatskom jeziku, on nije uspio. Neće ni u buduće.

RTV Herceg Bosne i dalje će svojim gledateljima, slušateljima i čitateljima donositi objektivne i pravodobne informacije i u tome nas nitko neće zaustaviti. Ovaj napad učinit će nas još jačim.

Našim gledateljima, slušateljima i čitateljima zahvaljujemo na pruženoj potpori. RTV Herceg-Bosne u subotu je zbog cyber napada podnijela prijavu protiv N.N. osobe MUPu HNŽ te Krim odjelu PU Mostar, a u ponedjeljak i Federalnoj upravi policije.

RTV Herceg Bosne

Podijeli objavu