Naslovnica GOSPODARSTVO Uprava JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar donijela Odluku o utvrđivanju uvjeta...

  Uprava JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar donijela Odluku o utvrđivanju uvjeta za otkup električne energije iz obnovljivih izvora

  Podijeli objavu

  Uprava Javnog poduzeća „Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne“ d.d. Mostar na sjednici održanoj 25. kolovoza 2022. godine donijela je Odluku o utvrđivanju uvjeta za otkup električne energije iz obnovljivih izvora energije priključenih na distribucijsku mrežu JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar.

  Odluka se odnosi na proizvođače električne energije iz obnovljivih izvora priključene na distribucijsku mrežu JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar koji nemaju važeći ugovor o otkupu električne energije s Operaterom OIEiUK ili drugim subjektom na elektroenergetskom tržištu. Proizvođač mora posjedovati Dozvolu za rad za proizvodnju električne energije izdanu od Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) i Rješenje o stjecanju statusa kvalificiranog proizvođača.

  Inicijativu za potpisivanje ugovora s JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar podnosit će proizvođači, uz podnošenje dokaza o ispunjavanju uvjeta.

  Cijena po kojoj će Javno poduzeće „Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne“ d.d. Mostar otkupljivati električnu energiju utvrđuje se u iznosu od 0,25 KM/kWh.

  Odluka, koju je potpisao generalni direktor ovog poduzeća mr. sc. Marinko Gilja, stupila je na snagu danom donošenja i primjenjuje se do 1. siječnja 2024. godine.

  Odluka je dostupna na OVOM LINKU

  Podijeli objavu